Ucraina: Legea marţială ar putea fi instituită în regiunile din est. 300 de rebeli ucişi în 24 de ore

Preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov i-a ordonat marţi secretarului Consiliului pentru securitatea naţională şi apărare, Andrii Parubii, să examineze împreună cu alte instituţii ale statului posibilitatea instituirii legii marţiale în regiunile Doneţk şi Lugansk (est), unde armata ucraineană desfăşoară în aceste zile o ofensivă puternică împotriva insurgenţilor proruşi, după cum a informat Interfax-Ukraina, citând site-ul prezidenţial.
Economica.net - mie, 04 iun. 2014, 08:59
Ucraina: Legea marţială ar putea fi instituită în regiunile din est. 300 de rebeli ucişi în 24 de ore

Potrivit decretului, secretarul Consiliului pentru securitatea naţională şi apărare urmează să examineze de urgenţă împreună cu Ministerele Apărării şi de Interne, cu Administraţia pentru frontiera de stat şi Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) necesitatea instituirii legii marţiale în regiunile Doneţk şi Lugansk, unde are loc operaţiunea antiteroristă ‘pentru a pune capăt conflictului armat pe teritoriul Ucrainei şi pentru a evita victime în rândul civililor, al militarilor şi al forţelor de ordine’.

În ultimele 24 de ore, în urma luptelor intense date la periferia Slavianskului, în special în satul Krasnâi Liman (regiunea Doneţk), pierderile în rândul rebelilor separatişti se ridică la 300 de morţi şi 500 de răniţi, a declarat miercuri dimineaţă purtătorul de cuvânt oficial al comandamentului însărcinat cu desfăşurarea operaţiunii speciale în estul Ucrainei, Vladimir Selezniov, citat de agenţia ucraineană de presă UNN. În rândul armatei ucrainene s-au înregistrat doi morţi şi 45 de răniţi, conform acestuia.

Ofensiva continuă miercuri în localităţile Krasnîi Liman, unde dis-de-dimineaţă s-au auzit schimburi de foc, şi Semionovka, de la periferia Slavianskului, bastion al separatiştilor proruşi, a informat responsabilul ucrainean, indicând că mai multe puncte de control ale ‘teroriştilor’ au fost distruse de trupele guvernamentale, care şi-au amplasat în loc propriile baraje.

El a mai spus, conform agenţiei de presă menţionate, că insurgenţii încearcă să părăsească zona de ostilităţi, deghizându-se în simpli localnici.

Comandamentul operaţiunii antiteroriste a raportat marţi seara preşedintelui interimar Oleksandr Turcinov că în urma ofensivei a fost ‘curăţată’ complet de rebeli partea de nord a regiunii Doneţk. Au fost distruse principalele fortificaţii ale separatiştilor în localitatea Semionovka şi a fost preluat controlul asupra localităţii Kransnîi Liman, a mai raportat acesta.

Trupele guvernamentale au început, totodată, consolidarea graniţei cu Rusia în dreptul regiunilor Lugansk şi Doneţk pentru a stopa infiltrarea de combatanţi şi arme dinspre teritoriul rus.

Cu toate acestea, forţele de autoapărare ale aşa-numitei ‘republici autoproclamate’ Lugansk (zona minieră Donbas/est) au anunţat miercuri ocuparea unei unităţi militare din acest oraş, centru administrativ al regiunii omonime.

Schimburi de focuri intense au avut loc pe durata mai multor ore în cursul nopţii trecute, iar înainte de asaltul final asupra acestei unităţi, o explozie s-a produs în interior, provocând un incendiu. Separatiştii înarmaţi au capturat un tanc, precum şi o cantitate importantă de arme şi muniţie. Reporterul RIA Novosti în teren transmite că militarii ucraineni au fost lăsaţi să plece după ce au predat armele.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...