Ucraina nu va permite integrarea Republicii Moldova în Uniunea Eurasiatică

Politicienii moldoveni trebuie să conştientizeze faptul că Ucraina, care în acest moment se află în stare de război cu Federaţia Rusă, nu va permite integrarea Republicii Moldova în Uniunea Eurasiatică, au declarat joi parlamentarul ucrainean Viktor Romaniuk din grupul parlamentar Narodnîi Front şi deputatul independent, Ganna Gopko, potrivit portalului Agora.md.
Economica.net - vin, 28 oct. 2016, 07:00
Ucraina nu va permite integrarea Republicii Moldova în Uniunea Eurasiatică

În cazul în care unii candidaţi la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie vor continua să declare că peninsula Crimeea ar fi parte a Rusiei, Ucraina va institui o blocadă împotriva Republicii Moldova, ceea ce va aduce pierderi economice majore pentru aceasta, au avertizat cei doi deputaţi din Rada Supremă de la Kiev.

‘În cazul alegerii candidatului prorus, securitatea Republicii Moldova va fi în pericol, iar Ucraina riscă să obţină un vecin care va deveni o sursă a influenţei destabilizatoare a Rusiei în întreaga regiune’, a estimat deputata Ganna Gopko, preşedinta Comisiei pentru afaceri externe din Radă, denunţând ‘declaraţiile unora dintre candidaţi potrivit cărora peninsula Crimeea este parte a Rusiei’.

Potrivit acesteia, ‘afirmaţiile în cauză încalcă legislaţia ucraineană, dar şi rezoluţiile ONU, inclusiv pe cea din 24 martie cu privire la integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei’.

‘Politicienii (moldoveni) care promit integrarea Republicii Moldova în structurile Federaţiei Ruse trebuie să conştientizeze faptul că între (Republica) Moldova şi Rusia există un stat mare, pe nume Ucraina, care în acest moment se află în stare de război cu Federaţia Rusă, care nu vă va permite să vă integraţi în structurile promise’, a declarat la rândul său deputatul ucrainean Viktor Romaniuk, membru al grupului de prietenie Republica Moldova-Ucraina.

El a accentuat că autorităţile de la Kiev vor recurge la represalii împotriva Chişinăului în cazul în care ‘unii politicieni moldoveni vor continua să declare că peninsula Crimeea este parte a Federaţiei Ruse’. ‘ Ucraina va întreprinde măsuri pentru a-şi apăra interesele, inclusiv instituirea unei blocade împotriva Republicii Moldova’, a avertizat Romaniuk, detaliind că este vorba de restricţii vamale privind deplasarea persoanelor fizice, juridice, precum şi a mărfurilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia impune interdicții de intrare în țară mai multor oficiali europeni, fără să facă însă publice numele acestora
Rusia impune interdicții de intrare în țară mai multor oficiali europeni, fără să facă însă publice numele acestora
Rusia a anunţat vineri că a impus interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni ca răspuns la ...
Electrica împrumută 1,5 miliarde de lei de la bănci, ca să facă față schemei de plafonare a prețurilor și reducerii facturilor
Electrica împrumută 1,5 miliarde de lei de la bănci, ca să facă față schemei de plafonare a prețurilor și reducerii ...
Electrica Furnizare se va împrumuta de 1,5 miliarde de lei, pe termen scurt, în contextul în care compania trebuie să ...
Germania trimite avioane de vânătoare în România într-o misiune NATO de apărare a spațiului aerian
Germania trimite avioane de vânătoare în România într-o misiune NATO de apărare a spațiului aerian
Trei avioane de luptă Eurofighter germane vor pleca spre România în februarie şi martie, în contextul în care ţările ...