1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Extern

Ucraina: Rafturile magazinelor se golesc la Kiev, bancomatele au rămas fără bani

Locuitorii Kievului au golit ATM-urile de bani şi rafturile magazinelor de alimente, mulţi dintre ei rămânând în stradă joi în capitala Ucrainei, după cele mai grave violenţe într-o singură zi după ce ţara a apărut din colapsul Uniunii Sovietice, relatează Reuters.

21 feb, 2014 | Agerpres

Multe magazine, bănci şi restaurante din centrul de obicei plin de viaţă al Kievului nici măcar nu şi-au deschis porţile în timp ce un nou val de ciocniri violente între poliţie şi protestatarii care cer demisia guvernului a măturat Piaţa Independenţei, ridicând bilanţul morţilor la circa 100 de persoane.

Până acum, conflictul nu s-a revărsat mai departe de piaţa principală, cunoscută şi sub numele de Maidan, în timp ce viaţa continua ca de obicei în restul capitalei, dar în această săptămână, afirmă localnicii, zonele centrale au fost deosebit de pustii.

'Aproape toată lumea care nu este în Maidan stă acasă. Toată lumea e speriată, vă pot spune - rafturile se golesc în supermarketuri. Nu ştim cât timp o să ţină acest lucru', a declarat Stanislav Mostovoi, un vânzător în vârstă de 26 de ani.

Violenţa a escaladat în această săptămână, cu imagini video arătând poliţişti trăgând de pe acoperişuri în demonstranţii din piaţa Maidan, în timp ce protestatarii aruncau cu cocteiluri Molotov şi pietre de pavaj din spatele baricadelor.

Toate şcolile şi grădiniţele din centrul Kievului au fost închise în această săptămână şi reţeaua de metrou a oraşului a fost la un moment dat oprită, deşi redeschisă cu un serviciu limitat joi.

Cele mai multe ATM-uri din centrul oraşului au fost golite de numerar în timp ce alte multe persoane aşteptau la coadă să-şi retragă banii.

Un director de bancă a declarat pentru Reuters că a verificat starea pâinii într-un magazin local pentru a vedea dacă era proaspătă şi vânzătorul i-a spus: 'Ce atâta caz? Aceasta ar putea fi ultima pâine pe care o vedeţi pentru o vreme'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO