1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Ucraina reexaminează "aproximativ 15" dosare cu privire la producătorul de gaze Burisma, cu care a avut legături din 2014 în 2019 fiul lui Biden

Parchetul ucrainean a anunţat vineri că reexaminează dosarele legate de grupul în domeniul gazelor naturale Burisma, cu care a avut legături o vreme fiul lui Joe Biden, în timp ce Donald Trump este suspectat că a exercitat presiuni asupra Kievului în vederea eliminării rivalului său democrat, relatează AFP, potrivit News.ro.

04 oct, 2019 | News.ro

"Facem un audit al dosarelor (...) în care pot fi implicaţi (fostul conducător al gigantului Burisma) Mikola Zloşevski, (omul de afaceri ucrainean) Serghii Kurcenko şi alţii", a declarat pentru presă procurorul Ruslan Riaboşapka, subliniind că aceste dosare nu par să-l vizeze pe fiul fostului vicepreşedinte american Joe Biden Hunter Biden.

Aceste dosare - examinate deja de justiţie, dar clasate la acea vreme - sunt în număr de "aproximativ 15", dar nu par să-l vizeze pe Hunter Biden, care a intrat în 2014 în Consiliul de Administraţie al Burisma, potrivit News.ro.

"Din câte vedem noi, este vorba mai mult despre Zloşevski şi Kurcenko decât de Burisma şi Biden", a apreciat el.

"Eu nu pot să spun că vedem sau înţelegem toate dosarele. Munca continuă şi vom prezenta rezultatele mai târziu", a adăugat procurorul.

Scopul reexaminării este să stabilească dacă aceste dosare au fost clasate în mod legal, a declarat procurorul, dând asigurări că această decizie nu a fost luată în urma unor presiuni politice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO