Ucraina: Rusia îi ajută pe rebeli să-şi consolideze efectivele – patru grupuri militare de 25.000 de persoane

Forţele armatei ruse au ajutat rebelii proruşi din estul Ucrainei să formeze patru grupuri militare noi, cu un efectiv de 25.000 de persoane, dotat cu tehnică grea şi echipamente de luptă, susţine expertul militar ucrainean Dmitri Tâmciuk, fondatorul platformei online 'Rezistenţa informaţională', citat de agenţia de presă Unian.
Economica.net - lun, 03 nov. 2014, 10:28
Ucraina: Rusia îi ajută pe rebeli să-şi consolideze efectivele - patru grupuri militare de 25.000 de persoane

Acestea sunt grupurile Lugansk (zona Pervomaisk-cătunul de cazaci Lugansk); Gorlovsk-Doneţk; Volnovaha-Telmanovski şi Novoazovski, scrie Agerpres.

Din componenţa acestor grupuri, potrivit estimărilor expertului militar ucrainean, fac parte între 14.000 şi 15.000 de mercenari şi soldaţi ruşi, plus 10.000-12.000 de combatanţi ai forţelor paramilitare locale.

Aceste patru noi grupuri ar avea în dotare 110-115 de tancuri, 250-280 vehicule blindate, 80-100 tunuri de artilerie de diferite calibre şi dispozitive de lansare, 500 de bucăţi mijloace de transport.

Continuă în mod activ ‘reformatarea forţelor insurgente’, susţine acesta, într-o postare pe Facebook. Cu sprijinul activ al ‘consilierilor’ ruşi, liderii separatişti ai autoproclamatelor ‘republici populare’ Lugansk şi Doneţk desfăşoară procesul de ‘unificare’ a formaţiunilor paramilitare şi crearea de ‘unităţi şi subunităţi’ militare.

Aceste ‘eforturi’ ale Moscovei se desfăşoară greu din cauza nivelului scăzut de disciplină în rândurile insurgenţilor şi a lipsei de dorinţă a acestora de a se subordona unei singure autorităţi, remarcă expertul ucrainean.

Washingtonul a avertizat anterior Moscova să nu profite de pseudo-alegerile din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk pentru a infiltra noi trupe şi echipamente pe teritoriul ucrainean.

‘Avertizăm Rusia să nu profite de aşa-numite alegeri ilegale (din autoproclamatele ‘republici populare’ Doneţk şi Lugansk) ca pretext pentru a trimite trupe şi echipamente suplimentare în Ucraina, în special în contextul informaţiilor recente privind noi deplasări ale forţelor ruse la frontiera cu Ucraina’, a declarat pentru Ria Novosti un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, Mark Stroh.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...