Ucraina: şefii separatiştilor hotărâţi „să apere Doneţkul”

Responsabilii separatiştilor proruşi din Doneţk, în estul Ucrainei, s-au declarat hotărâţi joi să apere acest oraş de unde vor să evacueze o parte dintr-un milion de locuitori.
Economica.net - joi, 10 iul. 2014, 20:51
Ucraina: şefii separatiştilor hotărâţi

‘Inamicul încearcă să încercuiască din toate părţile Doneţkul. Suntem gata să apărăm Doneţkul şi aglomeraţia /urbană/ Doneţk, să nu lăsăm adversarul să intre sau să înconjoare oraşul’, a declarat într-o conferinţă de presă Igor Strelkov, ‘ministru al apărării’ al Republicii Populare Doneţk /DNR/, autoproclamată.

El a dat asigurări că are suficienţi ‘rezervişti’ şi echipament pentru a face acest lucru, asigurând că ‘peste 1.000 de voluntari’ s-au alăturat separatiştilor ‘în ultimele zile’.

Autorităţile de la Kiev, care au declanşat o ‘operaţiune antiteroristă’ împotriva rebelilor din estul ţării, şi-au afişat, după recucerirea mai multor localităţi, intenţia de a încercui cele două mari oraşe din regiune, Doneţk şi Lugansk /aproape 500.000 de locuitori/, aminteşte AFP.

‘Primul ministru’ al DNR, Aleksandr Borodai, şi-a afişat de asemenea determinarea. ‘Vom apăra teritoriul DNR contra ocupaţiei’, a declarat el în această conferinţă de presă.

El a evocat de asemenea posibilitatea de a evacua ‘zeci de mii’ sau chiar ‘sute de mii’ de locuitori din Doneţk în timp ce forţele ucrainene înaintează.

În legătură cu Rusia, al cărei sprijin pentru separatişti pare să scadă în ultima vreme, Borodai, care nu face un mister din cetăţenia sa rusă şi s-a întors de la Moscova, a dat asigurări că a avut discuţii ‘constructive’ în capitala rusă, cu interlocutori pe care a refuzat să-i numească.

‘Mă bazez foarte mult pe sprijinul Federaţiei Ruse pe termen foarte scurt. Rusia ne-a oferit deja un ajutor colosal, în voluntari sau în ajutor umanitar, iar eu cred că va creşte’, a spus el.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...