Ucraina: Statele Unite intenţionează să trimită o navă în Marea Neagră

Pentagonul ar putea trimite o navă în Marea Neagră şi mări amploarea exerciţiilor militare planificate în această vară în Europa pentru a linişti aliaţii est-europeni îngrijoraţi de intervenţia rusă în Crimeea, a declarat marţi un responsabil american de la Apărare, informează AFP.
Economica.net - mie, 02 apr. 2014, 06:26
Ucraina: Statele Unite intenţionează să trimită o navă în Marea Neagră

‘Printre propunerile care au fost luate în considerare figurează eventuala trimitere a unei alte nave americane în Marea Neagră’, a declarat acest responsabil jurnaliştilor ce călătoreau cu secretarul american al apărării Chuck Hagel, care se ducea în Hawai pentru o reuniune a ASEAN.

Un distrugător american, USS Truxtun, a traversat Marea Neagră la mijlocul lunii martie pentru exerciţii cu marina română şi bulgară, dar de atunci a părăsit zona, aminteşte AFP.

Strategiile militare americane iau în considerare de asemenea să dea mai multă amploare manevrelor militare prevăzute în această vară în Europa cu o brigadă din Prima Divizie de Cavalerie, potrivit acestui responsabil.

O delegaţie de ofiţeri ai Armatei terestre urmează să se ducă ‘în curând’ în Europa pentru a discuta cu ţările partenere, a adăugat el, fără a elabora.

Deşi obiectivul SUA este de a conduce o dezescaladare a tensiunilor la frontiera ruso-ucraineană prin canale diplomatice, Statele Unite şi NATO au în vedere o serie de măsuri pentru a linişti membrii est-europeni ai Alianţei atlantice care se simt ameninţaţi de acţiunile ruse.

În urma anexării Crimeii la Rusia, ţările NATO au cerut şefului militar al Alianţei, generalul american Philip Breedlove, să prezinte propuneri pentru a reafirma angajamentul aliaţilor alături de ţările membre din Europa de Est.

‘I-am cerut să ia în considerare o serie de măsuri’, ce includ mai ales manevre şi antrenamente comune, potrivit lui Chuck Hagel.

Cu toate acestea, şeful Pentagonului a refuzat să spună dacă Statele Unite intenţionează desfăşurarea la o bază permanentă de trupe în Europa de Est.

‘Vom continua să explorăm diferite posibilităţi şi opţiuni’, s-a limitat el să spună. Circa 67.000 de soldaţi americani sunt în prezent staţionaţi în Europa, în principal în Germania.

Secretarul american al apărării îi primeşte în următoarele trei zile în Hawai pe omologii săi din Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est /ASEAN/, o premieră pe teritoriul american.

Te-ar mai putea interesa și
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut – analiză
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate, are deficit de peste 2 miliarde de lei în primele două luni din 2021, cel......
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Autorităţile cubaneze au anunţat relaxarea unei interdicţii introdusă în urmă cu mai multe decenii cu privire la vânzările ...
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de companii din sectorul HoReCa ar putea beneficia de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 500 de milioane ...
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie ...