Ucraina: UE „nu va ezita să ia măsuri” dacă încetarea focului nu este aplicată – Tusk

Uniunea Europeană 'nu va ezita să ia măsuri' dacă noua încetare a focului în Ucraina semnată la Minsk nu este aplicată, a avertizat joi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, informează AFP.
Economica.net - vin, 13 feb. 2015, 05:54
Ucraina: UE

‘Dacă funcţionează bine, vom fi bucuroşi să însoţim acest proces, dar dacă există dificultăţi, nu excludem sancţiuni suplimentare’, a declarat la rândul său cancelarul german Angela Merkel la sfârşitul unui summit european la Bruxelles.

‘Vrem să ne asigurăm că presiunea noastră poate încuraja Rusia să pună în aplicare acest al doilea acord de la Minsk. Aceasta este speranţa noastră’, a explicat Tusk.

‘Suntem foarte prudenţi datorită proastei experienţe’ cu precedentul acord de încetare a focului, semnat în septembrie la Minsk dar care a rămas literă moartă, a adăugat el.

‘Încrederea noastră în dorinţa preşedintelui Putin este limitată’. ‘Acesta este motivul pentru care ne-am menţinut decizia asupra unor sancţiuni specifice, care se va aplica de luni contra a 19 personalităţi ruse şi separatişti, precum şi contra a nouă entităţi noi’.

Această extindere a listei negre a UE a fost decisă la 29 ianuarie după bombardamentul mortal al rebelilor proruşi asupra oraşului Mariupol, care a făcut peste treizeci de morţi, aminteşte AFP.

Luni, miniştrii afacerilor externe din UE au decis să amâne cu o săptămână intrarea lor în vigoare, înaintea negocierilor asupra încetării focului prevăzute la Minsk. ‘Noi nu am discutat noi sancţiuni’, a explicat însă Tusk.

scrie Agerpres

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...