UPDATE Comisia juridică a Camerei a avizat favorabil arestarea Elenei Udrea

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil cererile de încuviinţare a arestării şi solicitările de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea.
Economica.net - Dum, 08 feb. 2015, 14:56
UPDATE Comisia juridică a Camerei a avizat favorabil arestarea Elenei Udrea

‘Am avut practic cinci voturi de dat astăzi. Am avut patru solicitări, una dintre ele având două capete, două solicitări în interiorul ei’, a spus duminică preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

Comisia juridică dat aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale faţă de unele fapte în dosarul Gala Bute cu 20 voturi ‘pentru’, un vot anulat şi o abţinere.

Potrivit lui Bogdan Ciucă, din cei 26 de membri ai comisiei au fost prezenţi 22.

La cea de a doua solicitare, tot în dosarul Gala Bute, care vizează măsura arestării – deputaţii jurişti au dat un raport favorabil cu 17 voturi ‘pentru’, trei ‘împotrivă’ şi două voturi anulate. 22 de deputaţi şi-au exprimat votul.

Pentru cea de-a treia cerere vizând dosarul Microsoft, prin care se solicita începerea urmăririi penale, Comisia juridică a dat aviz favorabil cu 21 voturi ‘pentru’ şi o abţinere.

Ultima solicitare, în interiorul căreia existau de fapt alte două solicitări, viza încuviinţarea reţinerii şi arestării în cazul deputatului Elena Udrea şi a primit din partea deputaţilor 18 voturi ‘pentru’, două împotrivă’ şi două abţineri, iar a doua cerere, care viza arestarea, a primit 16 voturi ‘pentru’, patru ‘împotrivă’ şi două abţineri.

‘Plenul votează solicitarea Parchetului sau a ministerului, după caz, luând în calcul sau nu aşa-numita recomandare prin raport sau viziune pe care a avut-o Comisia juridică pe acest subiect’, a spus Bogdan Ciucă.

Întrebat dacă Elena Udrea a cerut membrilor comisiei să încuviinţeze începerea urmăririi penale şi nu şi arestarea sau reţinerea, Ciucă a răspuns: ‘Fără să mai fac alte precizări, pot confirma că atât avocaţii apărării, cât şi doamna deputat, au solicitat încuviinţarea începerii urmăririi penale, având rezerve faţă de celelalte măsuri’.

‘Parlamentarii din comisie şi-au exprimat un punct de vedere care va fi validat sau nu de către plen’, a adăugat el.

Preşedintele Comisiei juridice a menţionat că rapoartele vor fi trimise Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. ‘Dânşii le au pe masă pe toate şi vor decide când şi cum le vor supune votului de plen’, a explicat Bogdan Ciucă.

 

Deputaţii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor s-au reunit duminică în şedinţă pentru a da aviz pe cererile DNA la adresa Elenei Udrea, în dosarele ‘Gala Bute’ şi ‘Microsoft’.

Elena Udrea participă la şedinţa Comisiei, care se desfăşoară cu uşile închise, însoţită de trei avocaţi.

DNA a emis pe numele Elenei Udrea în dosarul ‘Gala Bute’ o cerere de încuviinţare a extinderii urmăririi penale şi arestare preventivă.

În dosarul ‘Microsoft’ – DNA a dispus o cere de începere a urmăririi penale, una de arestare preventivă ca urmare a nerespectării controlului judiciar şi o alta de reţinere şi arestare preventivă.

Comisia juridică a întocmit deja un raport de încuviinţare pe o altă cerere a DNA pe numele Elenei Udrea, pentru încuviinţarea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, raport care va intra la vot în plenul Camerei Deputaţilor luni, la ora 17,30.

Cererile DNA urmează să intre la vot în plenul de luni.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul de externe britanic îndeamnă Israelul să nu recurgă la represalii împotriva Iranului
Ministrul de externe britanic îndeamnă Israelul să nu recurgă la represalii împotriva Iranului
Ministrul de externe britanic, David Cameron, a îndemnat Israelul să nu riposteze după atacul Iranului cu drone şi rachete în weekend, afirmând că ar trebui să gândească "atât cu inima,......
Cum se folosește aplicația dedicată magazinelor care colectează manual ambalaje cu garanție. Ghid RetuRO
Cum se folosește aplicația dedicată magazinelor care colectează manual ambalaje cu garanție. Ghid RetuRO
Comercianții care colectează manual ambalajele pentru care se percepe garanția de 50 de bani au la dispoziție, de la ...
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 milioane de euro
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 milioane de euro
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 de milioane de euro, ...
Ungaria analizează posibile intervenţii asupra preţului carburanţilor
Ungaria analizează posibile intervenţii asupra preţului carburanţilor
Guvernul de la Budapesta va analiza dacă se impune o intervenţie pentru reducerea preţului carburanţilor, după o analiză ...