Udrea vrea să acceseze fonduri UE pentru a cultiva pomi fructiferi şi vrea să ia teren şi în arendă

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a antamat cumpărarea a 80 de teren arabil în judeţele Călăraşi şi Giurgiu la un preţ variind între 1.500 de euro pe hectar şi 3.800 de euro pe hectar, ea arătând că vrea să cultive pomi fructiferi, după ce va accesa fonduri europene.
Economica.net - joi, 28 nov. 2013, 14:58
Udrea vrea să acceseze fonduri UE pentru a cultiva pomi fructiferi şi vrea să ia teren şi în arendă

Udrea a arătat că a cumpărat suprafeţe mici, de câte 1-2 hectare, şi, cumulat, a ajuns la 80 de hectare, ea menţionând că a vrut să cumpere şi în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, dar acolo preţurile „au sărit” de la achiziţionarea terenului de către Ioana Băsescu.

„Sunt terenuri pe care le-am antamat pentru că proprietarii trebuie să facă actele, în Călăraşi şi Giurgiu. Sunt suprafeţe mici, de un hectare, două hectare, cumulat fac 80 de hectare. Intenţia mea este de a strânge o suprafaţă mai mare de teren, ca să fie rentabil, însemnând câteva sute de hectare. Cumpărate în suprafeţe mici, e mai ieftin, diferenţa fiind de la 1.500 de euro pe hectar la 5.000 de euro pe hectar, în funcţie de suprafaţa comasată şi de locul aflat”, a explicat Udrea.

Ea a mai spus că „preţul a sărit mai ales în Călăraşi, în zona Nana, de când cu povestea privind implicarea preşedintelui în agricultură”.

„Caut în Nana, dar nu am găsit acolo pe criteriile mele, preţul a sărit. În Călăraşi, pe piaţă au venit foarte mulţi cumpărători italieni şi chinezi. Cumpăr cu banii mei din bancă, dar pentru că nu-mi permit să achiziţionez din banii mei o suprafaţă mare de teren, de câteva sute de hectare, intenţionez să accesez un credit agricol, după ce Guvernul va da legea pe care o promite românilor ca de la 1 ianuarie cei care vor să facă agricultură să beneficieze de credite în condiţii avantajoase, şi voi accesa şi un credit”, a mai spus Elena Udrea.

Ea a arătat că intenţionează să cultive pomi fructiferi, pentru că este nevoie de fructe româneşti pe piaţa internă şi pentru că UE sprijină înfiinţarea de livezi, dar că până la accesarea fondurilor europene va cultiva cereale.

„Vreau să pun pomi fructiferi, pentru că e o mare nevoie de fructe româneşti pe piaţa internă, dar şi pentru că UE sprijină înfiinţarea de livezi. Până când aceste fonduri europene vor fi accesibile, voi cultiva cereale. Voi lucra şi terenul meu şi voi lua şi terenul în arendă, de la proprietari privaţi, ca să fie o suprafaţă rentabilă cât mai mare”, a explicat Udrea.

Întrebată cât a plătit pentru cele 80 de hectare de teren, Elena Udrea a arătat că preţul a fost cuprins între 1.500 şi 3.800 de euro pe hectar.

Deputatul PDL Elena Udrea anunţă că a reuşit să antameze cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil.

„Se pare că şi 2014 va fi un an bun pentru agricultură – ninsoarea a venit înaintea îngheţului, culturile fiind astfel mai bine protejate. Ceea ce nu poate decât să mă bucure, având în vedere că am reuşit deja să antamez cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil”, scrie Udrea pe Facebook.

Recent, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a achiziţionat 291 de hectare de teren agricol în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi. Preşedintele Băsescu a precizat că el a dorit achiziţia acestui teren şi că şi-ar dori ca „în familie” să mai cumpere teren agricol.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Lugoj – Deva: Două benzinarii Mol au fost deschise în zona localității Făget
Autostrada Lugoj – Deva: Două benzinarii Mol au fost deschise în zona localității Făget
Strategia CNAIR pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua de autostrăzi și drumuri expres continuă prin deschiderea a două spații de servicii pe A1,......
România în Schengen – Sunt motive politice în respingerea României şi a Bulgariei, spune vicepreşedintele CE pentru promovarea modului de viaţă european
România în Schengen – Sunt motive politice în respingerea României şi a Bulgariei, spune vicepreşedintele CE ...
''Puţinele îndoieli''' care rămân în privinţa intrării României şi Bulgariei în zona Schengen, din partea Austriei ...
Prosumatorii ar putea beneficia de compensarea cantitativă pentru punctele de consum de la toate proprietăţile lor – proiect PNL
Prosumatorii ar putea beneficia de compensarea cantitativă pentru punctele de consum de la toate proprietăţile lor – ...
Prosumatorii cu instalaţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile ar putea beneficia de compensarea cantitativă ...
Jianu, CNIPMMR: Discuţiile pe salariul minim trebuie să continue. Obiectivul e ca mai mulţi bani să rămână la angajaţi
Jianu, CNIPMMR: Discuţiile pe salariul minim trebuie să continue. Obiectivul e ca mai mulţi bani să rămână la angajaţi
Discuţiile privind salariul minim pe economie trebuie să continue, iar noi am cerut suplimentar ca 250 de lei să fie neimpozabili ...