Udrea vrea să acceseze fonduri UE pentru a cultiva pomi fructiferi şi vrea să ia teren şi în arendă

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a antamat cumpărarea a 80 de teren arabil în judeţele Călăraşi şi Giurgiu la un preţ variind între 1.500 de euro pe hectar şi 3.800 de euro pe hectar, ea arătând că vrea să cultive pomi fructiferi, după ce va accesa fonduri europene.
Economica.net - joi, 28 nov. 2013, 14:58
Udrea vrea să acceseze fonduri UE pentru a cultiva pomi fructiferi şi vrea să ia teren şi în arendă

Udrea a arătat că a cumpărat suprafeţe mici, de câte 1-2 hectare, şi, cumulat, a ajuns la 80 de hectare, ea menţionând că a vrut să cumpere şi în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, dar acolo preţurile „au sărit” de la achiziţionarea terenului de către Ioana Băsescu.

„Sunt terenuri pe care le-am antamat pentru că proprietarii trebuie să facă actele, în Călăraşi şi Giurgiu. Sunt suprafeţe mici, de un hectare, două hectare, cumulat fac 80 de hectare. Intenţia mea este de a strânge o suprafaţă mai mare de teren, ca să fie rentabil, însemnând câteva sute de hectare. Cumpărate în suprafeţe mici, e mai ieftin, diferenţa fiind de la 1.500 de euro pe hectar la 5.000 de euro pe hectar, în funcţie de suprafaţa comasată şi de locul aflat”, a explicat Udrea.

Ea a mai spus că „preţul a sărit mai ales în Călăraşi, în zona Nana, de când cu povestea privind implicarea preşedintelui în agricultură”.

„Caut în Nana, dar nu am găsit acolo pe criteriile mele, preţul a sărit. În Călăraşi, pe piaţă au venit foarte mulţi cumpărători italieni şi chinezi. Cumpăr cu banii mei din bancă, dar pentru că nu-mi permit să achiziţionez din banii mei o suprafaţă mare de teren, de câteva sute de hectare, intenţionez să accesez un credit agricol, după ce Guvernul va da legea pe care o promite românilor ca de la 1 ianuarie cei care vor să facă agricultură să beneficieze de credite în condiţii avantajoase, şi voi accesa şi un credit”, a mai spus Elena Udrea.

Ea a arătat că intenţionează să cultive pomi fructiferi, pentru că este nevoie de fructe româneşti pe piaţa internă şi pentru că UE sprijină înfiinţarea de livezi, dar că până la accesarea fondurilor europene va cultiva cereale.

„Vreau să pun pomi fructiferi, pentru că e o mare nevoie de fructe româneşti pe piaţa internă, dar şi pentru că UE sprijină înfiinţarea de livezi. Până când aceste fonduri europene vor fi accesibile, voi cultiva cereale. Voi lucra şi terenul meu şi voi lua şi terenul în arendă, de la proprietari privaţi, ca să fie o suprafaţă rentabilă cât mai mare”, a explicat Udrea.

Întrebată cât a plătit pentru cele 80 de hectare de teren, Elena Udrea a arătat că preţul a fost cuprins între 1.500 şi 3.800 de euro pe hectar.

Deputatul PDL Elena Udrea anunţă că a reuşit să antameze cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil.

„Se pare că şi 2014 va fi un an bun pentru agricultură – ninsoarea a venit înaintea îngheţului, culturile fiind astfel mai bine protejate. Ceea ce nu poate decât să mă bucure, având în vedere că am reuşit deja să antamez cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil”, scrie Udrea pe Facebook.

Recent, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a achiziţionat 291 de hectare de teren agricol în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi. Preşedintele Băsescu a precizat că el a dorit achiziţia acestui teren şi că şi-ar dori ca „în familie” să mai cumpere teren agricol.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
Loteria Română a anunțat luni că oferă un nou produs jucătorilor, noul loz în plic "Coşarul", la cere cele mai mari ...
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, a anunţat luni că a redus semnificativ luni producţia, pentru ...
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Vineri, 15 octombrie 2021, în cadrul primei reuniuni a Comitetului pentru Programul Europa Digitală, statele membre ale ...