1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

UE: 20% din energia consumată va proveni din surse regenerabile, până în 2020 - studiu

Uniunea Europeană este pe cale să îşi atingă obiectivul ca, până în 2020, energia provenită din surse regenerabile să reprezinte 20% din energia consumată, chiar dacă Marea Britanie, Irlanda şi Luxemburg au rămas în urmă, se arată într-un raport al Executivului comunitar consultat de Reuters.

31 ian, 2017 | Agerpres

În acest raport, care ar urma să fie publicat miercuri, Comisia Europeană susţine că energiile regenerabile au fost responsabile pentru 16,4% din consumul de energie în 2015.

'În pofida incertitudinilor geopolitice... Europa va continua să avanseze în tranziţia la energie curată şi va cere Chinei şi altor jucători să facă progrese', a declarat comisarul european pentru Mediu şi Energie, Miguel Arias Canete.

Comisia Europeană susţine că utilizarea sporită a surselor regenerabile a permis realizarea unor economii estimate la 16 miliarde de euro în 2015 ca urmare a diminuării importurilor de combustibili fosili. Raportul precizează că dezvoltarea surselor regenerabile a fost inegală, în condiţiile în care energia eoliană onshore a crescut mai rapid decât energia fotovoltaică.

Cu toate acestea, Executivul comunitar subliniază că în următorii ani statele membre trebuie să-şi dubleze eforturile pentru a îndeplini ţintele mai stricte şi de asemenea au dificultăţi în a reduce emisiile poluante în sectorul transporturilor. Pentru acest sector, obiectivul pentru 2020 este ca energia provenită din surse regenerabile să reprezinte 10% din energia consumată, în timp ce în 2015 nivelul preconizat era de 6% din cauza adoptării rapide a biocombustibililor avansaţi.

Potrivit acordului convenit la summitul de la Paris din 2015, blocul comunitar s-a angajat să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% comparativ cu nivelul din 1990. De asemenea, UE şi-a fixat ca obiectiv creşterea ponderii energiilor regenerabile până la cel puţin 27% din energia consumată în 2030, un obiectiv pe care organizaţiile de mediu l-au criticat ca fiind unul modest.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO