UE a respins oferta Google de închidere a investigaţiei antitrust împotriva companiei

Comisia Europeană a respins cea mai recentă ofertă a Google pentru închiderea investigaţiei antitrust în care compania este acuzată de discriminarea concurenţei în rezultatele interogărilor online, iar timpul de rezolvare a disputei este scurt, a declarat comisarul pentru Concurenţă Joaquin Almunia.
Economica.net - vin, 20 dec. 2013, 21:11
UE a respins oferta Google de închidere a investigaţiei antitrust împotriva companiei

Comisarul a declarat la un post de radio spaniol că oferta Google nu este acceptabilă întrucât nu răspunde îngrijorării că discriminează companiile concurente în rezultatele interogărilor, relatează Bloomberg.

„Mingea este încă în curtea Google. Fără un program scurt, mingea va ajunge la noi şi atunci va fi momentul să luăm decizii”, a spus Almunia.

Almunia a încercat în luna mai a anului trecut să ajungă la un acord cu Google, în privinţa acuzaţiilor că aceasta promovează propriile servicii în rezultatele căutărilor, copiază recenziile de călătorii ale companiilor concurente şi are contracte care sufocă furnizorii de publicitate rivali.

Cel puţin două oferte de acord propuse de Google au fost respinse din cauza opoziţiei Microsoft şi Expedia.

Un purtător al Google din Bruxelles a declarat că operatorul celui mai utilizat motor de căutare a făcut modificări semnificative pentru a răspunde preocupărilor Comisiei Europene, mărind considerabil vizibilitatea serviciilor concurente şi rezolvând alte probleme specifice.

Almunia a arătat că oferta actuală a Google nu elimină posibilele piedici din calea serviciilor rivale de căutare, cum ar fi cele pentru comparaţii de produse şi de preţuri şi restaurante.

Un avocat al unui grup de companii care concurează Google, David Wood, a declarat că declaraţiile lui Almunia arată că UE ar trebui să renunţe la încercarea de a ajunge la un acord cu Google şi să îi trimită o plângere oficială.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...