1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

UE a solicitat statelor membre să folosească pe baza voluntară aplicațiile de localizare a persoanelor care au contactat bolnavi de Covid-19

Comisia Europeană le-a cerut miercuri guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene să folosească pe bază voluntară aplicaţii de detectare a persoanelor care au avut contact cu bolnavi de COVID-19 ca parte a eforturilor de a ridica restricţiile la frontieră şi de a relansa industria turismului şi călătoriilor în blocul comunitar, relatează Reuters, citată de Agerpres.

13 mai, 2020 | Agerpres

Ţările depun eforturi pentru dezvoltarea de aplicaţii de monitorizare a telefoanelor mobile, sperând că noua tehnologie pentru smartphone-uri ar putea ajuta la redeschiderea graniţelor - crucială pentru comerţ - fără declanşarea unui al doilea val al pandemiei.

Acest lucru a atras în schimb îngrijorări cu privire la posibile încălcări ale intimităţii şi la o supraveghere guvernamentală mult timp după încheierea crizei legate de coronavirus.

Aplicaţiile folosesc tehnologia Bluetooh, de wireless de rază scurtă, pentru a-i identifica pe cei care au intrat în contact cu persoane infectate cu virusul.

Comisia Europeană a încercat să aplaneze aceste temeri.

"Aplicaţiile de depistare trebuie să fie voluntare, transparente, temporare, sigure din punct de vedere cibernetic, să folosească date anonimizate, să se bazeze pe tehnologia Bluetooh şi să fie interoperabile transfrontalier, precum şi pentru diferitele sisteme de operare", se arată într-un comunicat al CE.

Bruxellesul a emis de asemenea liniile directoare care să ajute companiile dezvoltatoare să creeze aplicaţii care sunt compatibile între ele şi funcţionează la nivelul întregii UE.

Printre prevederi se numără cerinţe minime ca aplicaţiile să comunice între ele pentru a le permite utilizatorilor să primească o alertă oriunde s-ar afla în UE şi în situaţii în care au fost în contact cu persoane infectate cu virusul.

Aplicaţiile ar trebui să le permită autorităţilor sanitare să informeze persoanele despre rezultatele la testele pentru COVID-19, să calculeze nivelul de risc la expunere al utilizatorilor şi să trimită alerte asupra acţiunilor ce ar trebuie urmate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO