1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Extern

UE sancţionează Google cu o amendă record de 2,4 miliarde euro pentru manipularea rezultatelor căutărilor online

Comisia Europeană a decis sancţionarea Google cu o amendă de 2,42 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru manipularea rezultatelor la căutările online în sensul favorizării propriilor servicii în dezavantajul competitorilor.

27 iun, 2017 | ECONOMICA.net

Punctual, Directoratul General pentru Concurenţă din cadrul Comisiei Europene a amendat Google pentru că a favorizat, în căutările online, propriul serviciu de comparare a preţurilor pentru cumpărături pe internet.

"Google a dezvoltat multe produse şi servicii inovatoare care ne-au schimbat viaţa, ceea ce este un lucru bun. Însă strategia Google pentru serviciul de comparare a preţurilor pentru cumpărături nu s-a limitat la atragerea de clienţi prin oferirea unui serviciu mai bun decât cele rivale. Google a abuzat de poziţia dominantă pe piaţă, ca motor de căutare, prin promovarea serviciului propriu de comparare a preţurilor în rezultatele căutărilor şi dezavantajarea serviciilor concurente", a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, într-un comunicat al Comisiei Europene.

"Ceea ce a făcut Google este ilegal conform regulilor UE antitrust. A blocat şansa altor companii de a concura pe bază de merit şi de a inova. Şi, cel mai important, a blocat posibilitatea consumatorului european de a alege cu adevărat serviciile pe care le foloseşte", a mai spus oficialul UE.

Comisia Eurpoeană mai anchetează Google în două alte dosare, ambele pentru abuz de poziţie dominantă, vizând sistemul de operare Android pentur dispozitive mobile şi serviciul de ublicitate online AdSense.

Este o amendă record pentru o companie din sectorul IT, depăşind cu mult sancţiunile aplicate în anii trecuţi Intel (peste un miliard de euro) şi Microsoft.

Google este cea mai mare companie a grupului Alphabet.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO