1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

UE aprobă noi sancţiuni împotriva unor înalţi oficiali ai regimului din Venezuela

Cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE) au dat joi undă verde pentru noi sancţiuni ca răspuns la reprimarea opoziţiei din Venezuela, primele sancţiuni ce vizează înalţi oficiali ai regimului lui Nicolas Maduro, transmite AFP care citează o sursă de informaţie europeană.

18 ian, 2018 | Agerpres

Miercuri, mai multe surse diplomatice au dezvăluit că aceste sancţiuni ar urma să vizeze şapte înalţi responsabili ai regimului. 'Măsurile restrictive' ale UE, decise joi la nivel de ambasadori, constau în mod obişnuit în îngheţarea bunurilor acestora pe teritoriul UE şi o interdicţie de vize pentru intrarea în UE.

Decizia ar urma să fie adoptată oficial de cei 28 de membri, probabil lunea viitoare, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de externe ai UE la Bruxelles.

Identităţile persoanelor vizate vor fi publicate a doua zi în Jurnalul Oficial al UE.

În noiembrie, UE a decretat deja la adresa Caracasului 'un embargo asupra armelor şi materialelor conexe susceptibile a fi folosite în scopuri de reprimare internă'.

Cu toate acestea, europenii au fost mai temperaţi în ceea ce priveşte înscrierea de personalităţi pe lista lor neagră, sperând să încurajeze regimul să poarte un dialog real cu opoziţia. Noi negocieri sunt prevăzute pentru joi pe teritoriul Republicii Dominicane.

Obiectivul acestor noi sancţiuni rămâne cel de 'a susţine procesul de dialog', a dat asigurări joi o sursă europeană a AFP, subliniind 'percepţia, confirmată în ultimele zile, că presiunile trebuie continuate'.

SUA, urmate de Canada, au impus vara trecută sancţiuni juridice şi financiare împotriva preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro - calificat 'dictator' - sub forma îngheţării bunurilor şi a interzicerii pentru orice cetăţean american de a face comerţ cu regimul acestuia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO