1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Extern

UE decide impunerea de noi sancţiuni împotriva unor oficiali din Crimeea

Miniştrii de finanţe din UE au fost de acord marţi cu noi sancţiuni împotriva unor oficiali din Crimeea care se adăugă măsurilor restrictive adoptate după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014, relatează AFP.

08 noi, 2016 | Agerpres

'Consiliul UE a adoptat noi sancţiuni în cadrul măsurilor restrictive impuse ca reacţie la acţiunile care subminează integritatea teritorială a Ucrainei', a declarat ministrul de finanţe slovac Peter Kazimir în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul unei reuniuni a miniştrilor de finanţe în cadrul Consiliului UE.

El a răspuns unei întrebări dacă noi sancţiuni au fost impuse împotriva oficialilor din Crimeea. Slovacia deţine preşedinţia prin rotaţie a UE până la sfârşitul anului.

151 de persoane şi 37 de entităţi fac deja obiectul interdicţiei de călătorie şi al îngheţării activelor în UE pentru rolul lor în anexarea Crimeii şi în rebeliunea susţinută de Rusia în estul Ucrainei.

Anexarea Crimeii nu este recunoscută la nivel internaţional şi regiunea face obiectul unor sancţiuni economice, inclusiv interdicţii privind importul de bunuri produse în Crimeea, investiţii sau furnizarea de servicii turistice în zonă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO