UE găzduieşte 10 dintre cele mai cunoscute 23 de site-uri cu aplicaţii piratate

Zece din cele mai cunoscute 23 de website-uri ce găzduiesc aplicaţii şi produse piratate au baza în ţările Uniunii Europene, în timp ce alte cinci în Federaţia Rusă şi Ucraina, conform unui raport al Biroului reprezentantului Departamentului pentru Comerţ al SUA, informează joi portalul EUobserver.com.
Economica.net - joi, 13 feb. 2014, 16:36
UE găzduieşte 10 dintre cele mai cunoscute 23 de site-uri cu aplicaţii piratate

Raportul, dat publicităţii la 12 februarie, identifică site-urile de internet care ”subminează în mod critic avantajele comparative ale SUA în inovaţie şi creativitate în detrimentul lucrătorilor americani” ca urmare a ”mărimii şi popularităţii globale”.

Lista cu website-urile din UE include baixedetudo.net (Suedia); darkwarez.pl (Polonia); mp3skull.com (Marea Britanie); putlocker.com (Marea Britanie); rapidshare.com (Cehia); seriesyonkis.com (Spania); thepiratebay.se (Suedia); uploaded.net (Olanda); wawa-mania.ec (Franţa) şi zamunda.net (Bulgaria).

Un alt site, torrentz.eu, ar avea baza în Canada sau Finlanda, în timp ce rapidgator.net se pare că a fost mutat din Marea Britanie în Rusia, unde mai sunt găzduite rutracker.org şi vkontackte.com. Ucraina a fost listată pentru ex.ua şi extratorrent.cc.

Restul site-urilor din lista celor 23 sunt găzduite de Antigua şi Barbuda, Canada, China şi Vietnam.

Site-urile distribuie filme, spectacole de televiziune, muzică, jocuri video, cărţi şi alte aplicaţii, multe dintre ele având originea în Statele Unite.

Cel care a semnat raportul, reprezentantul pentru comerţ al SUA Michael Froman, este responsabil cu negocierile UE-SUA privind acordul de liber schimb.

Este încă neclar în ce măsură acordul va reglementa disputele privitoare la dreptul de proprietate intelectuală. Sancţiunile, impuse de statele gazdă celor care abuzează de drepturile de proprietate intelectuală, variază de la încadrări penale la amenzi de milioane de dolari, sau la amenzi de doar 662 dolari americani de persoană, cum este cazul în Bulgaria.

O reglementare dată săptămâna trecută prevede că cetăţenii UE care cumpără bunuri contrafăcute de pe internet ar putea să se considere ca încălcând legislaţia UE. Compania Rolex a cerut unui cetăţean danez, Martin Blomquist, să distrugă un ceas contrafăcut al renumitei mărci pe care el îl cumpărase de pe un website chinez.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...