1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Extern

UE, îngrijorată după ce Rusia a capturat un vas lituanian

Uniunea Europeană şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu 'acostarea forţată' de către grănicerii ruşi a unui vas de pescuit lituanian şi arestarea echipajului acestuia, reţinut de 12 zile în Rusia, transmite AFP.

01 oct, 2014 | Agerpres

'Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la acostarea forţată a vasului lituanian de către grănicerii ruşi, pe 18 septembrie, în apele internaţionale ale Mării Barents', a afirmat într-un comunicat un purtător de cuvânt al şefei diplomaţiei europene Catherine Ashton.

Acest incident a fost 'urmat de reţinerea navei şi a echipajului, precum şi de remorcarea silită' a vasului până în portul Murmansk (nord-vestul Rusiei), potrivit sursei amintite.

Circa 30 de marinari de pe Juros Vilkas, printre care lituanieni şi ruşi, sunt în continuare arestaţi în Rusia care îi acuză că au pătruns ilegal în apele sale teritoriale.

'Uniunea Europeană cere Rusiei să respecte obligaţiile sale internaţionale şi să elibereze nava imediat. De asemenea, UE îndeamnă Rusia să se abţină de la orice acţiune care contravine Convenţiei Naţiunilor Unite asupra dreptului mării faţă de un vas de pescuit sub pavilionul unei ţări membre a UE', a continuat purtătorul de cuvânt.

Subiectul a fost abordat cu ambasadorul Federaţiei Ruse pe lângă Uniunea Europeană, a adăugat el.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO