1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Extern

UE prelungeşte până la mijlocul lui 2017 sancţiunile economice impuse Crimeii

Uniunea Europeană a prelungit vineri cu un an, până la 23 iunie 2017, sancţiunile economice impuse peninsulei ucrainene Crimeea în urma anexării acesteia de către Rusia în 2014, transmite Reuters.

17 iun, 2016 | Agerpres

Sancţiunile interzic importul de produse din Crimeea, investiţiile în această regiune, cooperarea în domeniul turismului, precum şi exportul de bunuri şi tehnologie în domeniile transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei, inclusiv prospecţiunile petroliere şi de gaze.

Se aşteaptă ca Uniunea Europeană să prelungească săptămâna viitoare cu şase luni, până la finalul anului, sancţiunile economice impuse Rusiei în urma implicării Moscovei în criza din Ucraina.

Europenii au condiţionat ridicarea parţială sau totală a sancţiunilor impuse Rusiei de progresele înregistrate în punerea în practică a acordurilor de la Minsk destinate soluţionării conflictului din Ucraina.

'Următoarea etapă este clară: aplicarea completă a acordului, nimic mai mult sau mai puţin. Este singura modalitate pentru a începe dialogul şi singura modalitate de ridicare a sancţiunilor economice impuse', a subliniat, joi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, invitat la Forumul economic internaţional de la Sankt Petersburg.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO