1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 20 º

Extern

UE prelungeşte sancţiunile împotriva Crimeii până în iunie 2016

Uniunea Europeană a prelungit vineri cu un an, până la 23 iunie 2016, sancţiunile economice impuse asupra peninsulei ucrainene Crimeea şi a oraşului Sevastopol în urma anexării lor de către Rusia, informează DPA.

19 iun, 2015 | Agerpres

Sancţiunile au fost introduse anul trecut, pentru a întări opoziţia Uniunii Europene faţă de anexarea ilegală a acestor teritorii de către Rusia, în martie 2014, scrie Agerpres.

Conform acestor măsuri, produsele din Crimeea şi de la Sevastopol nu pot fi importate în ţările Uniunii Europene, în sens invers fiind interzise exporturile de bunuri şi tehnologie în domeniile transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei, inclusiv prospecţiunile petroliere şi de gaze.

De asemenea, agenţiile de turism din UE nu pot opera în Crimeea şi la Sevastopol, navele de croazieră având doar permisiunea de a andoca în situaţii de urgenţă. Cetăţenii şi companiile din Uniunea Europeană nu pot investi sau cumpăra proprietăţi în regiunile supuse sancţiunilor.

Printr-o decizie separată aşteptată pentru luni, miniştrii de externe din blocul comunitar vor prelungi sancţiunile economice împotriva Rusiei până la 31 ianuarie 2016, pentru ca UE să poată evalua respectarea de către Moscova a acordurilor de încetare a focului în estul Ucrainei, înainte de a adopta măsuri ulterioare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO