UE, retrogradată de S&P: A pierdut ratingul „AAA”

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's (S&P) a revizuit în scădere ratingul 'AAA' atribuit Uniunii Europene, apreciind că a slăbit coeziunea grupului, iar profilul financiar s-a deteriorat, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 20 dec. 2013, 07:16
UE, retrogradată de S&P: A pierdut ratingul

Ratingul de credit pe termen al UE a fost retrogradat de la ‘AAA’ la ‘AA plus’, cu perspectivă stabilă, iar calificativul pe termen scurt a fost menţinut la ‘A-1 plus’, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

‘Retrogradarea reflectă opinia noastră privind solvabilitatea generală mai redusă a celor 28 de state membre ale UE’, apreciază S&P.

Revizuirea în scădere a ratingului de top ‘AAA’ vine după ce, în ultimii ani, unele state membre ale UE, inclusiv Franţa, Italia şi Spania, s-au confruntat cu retrogradări, din cauza efectelor crizei datoriei.

Din ianuarie 2012, când S&P a înrăutăţit perspectiva ratingului UE la negativă, calificativul mediu al contributorilor la bugetul Uniunii a scăzut de la ‘AA plus’ la ‘AA’.
‘Credem că profilul financiar al UE s-a deteriorat, iar coeziunea în rândul statelor membre s-a diminuat. Negocierile bugetare din cadrul UE au devenit mai litigioase, semnalând sporirea riscurilor faţă de sprijinul acordat UE de statele membre’, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Furnizorii de energie și gaze, obligați de lege la compensări și plafonări de prețuri la clienți finalii, se tem că statul nu le va da banii înapoi
Furnizorii de energie și gaze, obligați de lege la compensări și plafonări de prețuri la clienți finalii, se tem că ...
Schema de sprijin pe care Parlamentul vrea să o instituie pentru scăderea pe perioada de iarnă a facturilor la electricitate ...
Start-up-ul Nooka Space inaugurează în Cluj-Napoca cea mai mare rețea de birouri inteligente de proximitate din România
Start-up-ul Nooka Space inaugurează în Cluj-Napoca cea mai mare rețea de birouri inteligente de proximitate din România
Start-up-ul Nooka Space își continuă expansiunea pe plan local și anunță inaugurarea celei mai mari rețele de birouri ...
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
 Grupul rus Gazprom se aşteaptă la venituri record anul acesta, în urma majorării preţurilor gazelor în Europa, şi ...