1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

UE suspendă cerinţele privind sloturile orare aeroportuare până pe 24 octombrie, pentru a sprijini companiile aeriene

UE va suspenda până la 24 octombrie 2020 cerințele privind sloturile aeroportuare care obligă companiile aeriene să utilizeze cel puțin 80% din sloturile care le-au fost alocate pentru decolare și aterizare pentru a le putea păstra în anul următor. Derogarea adoptată de Consiliu astăzi este menită să ajute transportatorii aerieni să facă față scăderii drastice a traficului aerian cauzate de criza provocată de coronavirus.

30 mar, 2020 | ECONOMICA.net

„Pare să fie clar acum că această criză nu va lua sfârșit foarte curând. Derogarea de la regula „folosește sau pierzi” până în luna octombrie va contribui la atenuarea impactului economic puternic asupra companiilor aeriene și le va oferi securitate pe parcursul întregului sezon estival”, spune Oleg Butković, ministrul croat al afacerilor maritime, transporturilor și infrastructurii și președintele Consiliului

Derogarea se va aplica de la 1 martie până la 24 octombrie 2020. Aceasta se va aplica, de asemenea, retroactiv, de la 23 ianuarie până la 29 februarie 2020, pentru zborurile între UE și China sau Hong Kong. Data de 23 ianuarie 2020 este data la care autoritățile din China au închis primul aeroport.

Dacă situația gravă actuală persistă, măsura poate fi prelungită rapid prin intermediul unui act delegat al Comisiei. Comisia va monitoriza situația și va prezenta un raport cu privire la aceasta până la 15 septembrie 2020.

Introducerea derogării de la cerințele privind sloturile a necesitat o modificare a regulamentului UE privind sloturile orare. Votul Consiliului cu privire la modificare a avut loc prin intermediul unei proceduri scrise, care s-a încheiat astăzi. 

Regulamentul de modificare urmează să fie publicat în Jurnalul Oficial al UE la 31 martie 2020.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO