1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Extern

UE trebuie să dezolte un apetit pentru putere, spune şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell

Statele din Uniunea Europeană trebuie să fie dispuse să intervină în soluţionarea crizelor internaţionale sau, în caz contrar, riscă să prelungească paralizia existentă în politica lor externă, a declarat duminică, la Munchen, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit Reuters, scrie Agerpres. 

16 feb, 2020 | Agerpres

''Europa trebuie dezvolte un apetit pentru putere'', a spus Borrell la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, subliniind că nu este vorba doar despre puterea militară.

''Trebuie să fim capabili să acţionăm ... nu făcând comentarii şi exprimând temeri în fiecare zi'', a afirmat înaltul demnitar european adresându-se liderilor politici, parlamentarilor şi diplomaţilor prezenţi la Munchen.

El a accentuat că prin competitivitatea sa economică UE şi-a sporit aşa-numita 'soft power', dar influenţa blocului comunitar în lume a scăzut în parte pentru că politica 'America în primul rând', promovată de preşedintele SUA Donald Trump, a subminat priorităţile europene.

''Atunci când nu există unanimitate (în Uniunea Europeană), majoritatea rămasă trebuie să acţioneze'', a mai afirmat fostul ministru de externe spaniol.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO