UE trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulţi imigranţi – premierul Franţei

Uniunea Europeană trebuie să spună că 'nu mai poate' să primească atât de mulţi imigranţi şi să 'găsescă soluţii' ca persoanele care părăsesc Siria să fie luate în grijă de ţările vecine, a afirmat premierul francez Manuel Valls, într-un interviu acordat mai multor publicaţii europene, potrivit AFP.
Economica.net - mie, 25 nov. 2015, 07:16
UE trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulţi imigranţi - premierul Franţei

În urma atentatelor sângeroase de la Paris, prim-ministrul francez a avut o întâlnire informală la Palatul Matignon (sediul guvernului francez) cu jurnalişti de la media europene, între care publicaţia germană Süddeutsche Zeitung, care publică miercuri extrase din acest interviu.

‘Europa trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulţi imigranţi, acest lucru nu este posibil’, a declarat Valls, ale cărui afirmaţii sunt confirmate de anturajul său.

‘Controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene este esenţial pentru viitorul UE. Dacă noi nu vom face aceasta, atunci oamenii vor spune: ‘Ajunge cu Europa!”, a exclamat el.

La o reuniune de vineri a miniştrilor de interne din UE de la Bruxelles, Franţa a prezentat un plan în urma atacurilor sângeroase din Paris, în care pledează inclusiv pentru întărirea controalelor la frontierele UE şi crearea unui registru intraeuropean cu numele pasagerilor companiilor aeriene (PNR).

‘Europa trebuie să găsească soluţii pentru ca imigranţii să fie luaţi în grijă de ţările vecine Siriei. În caz contrar, Europa îşi pune sub semnul întrebării capacitatea de a-şi controla în mod eficient graniţele’, a insistat Manuel Valls, în faţa unor jurnalişti din presa europeană.

Comisia Europeană a adoptat marţi un cadru juridic pentru finanţarea unui ajutor al UE pentru Turcia, care are ca scop limitarea fluxului de imigranţi spre Europa, dar discuţiile între statele europene se anunţă dificile pentru colectarea celor 3 miliarde de euro promişi Ankarei, potrivit unor surse europene.

În cadrul acestei întâlniri la Matignon, premierul Valls a subliniat că Germania şi Italia au fost ameninţate, de asemenea, de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), în contextul în care Franţa încearcă formarea unei coaliţii unice sau cel puţin a unei coordonări unice împotriva SI în Siria.

În acest sens, preşedintele francez François Hollande are programată pentru miercuri seara o întâlnire la Palatul Elysee cu cancelarul german Angela Merkel, iar joi dimineaţă urmează să-l primească pe premierul italian Matteo Renzi, înaintea plecării la Moscova pentru o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Te-ar mai putea interesa și
Dacă CE Oltenia rambursează ajutorul de stat de 500 de milioane de euro, intră în faliment – senator PNL Gorj
Dacă CE Oltenia rambursează ajutorul de stat de 500 de milioane de euro, intră în faliment – senator PNL Gorj
Preşedintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a făcut miercuri un apel către colegii parlamentari din judeţ, special către cei social-democraţi, să se implice astfel încât Complexul......
Adio copie legalizată şi dosar cu şină: Deputaţii au votat în favoarea eliminării acestora şi este for decizional
Adio copie legalizată şi dosar cu şină: Deputaţii au votat în favoarea eliminării acestora şi este for decizional
Deputaţii au adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, o propunere legislativă privind simplificarea şi eficientizarea ...
Ce au căutat românii pe Google în 2022? Florin Salam l-a depășit pe Putin în topul căutărilor
Ce au căutat românii pe Google în 2022? Florin Salam l-a depășit pe Putin în topul căutărilor
Ca de fiecare dată în ultimii 11 ani, Google prezintă în decembrie listele cu cele mai populare (trending) căutări ...
România în Schengen – Mai mulţi eurodeputaţi români participă la discuţii cu cancelarul austriac cu prilejul unei reuniuni PPE la Viena
România în Schengen – Mai mulţi eurodeputaţi români participă la discuţii cu cancelarul austriac cu prilejul ...
Mai mulţi eurodeputaţi români participă la reuniunea Partidului Popular European pe tema migraţiei de la Viena alături ...