UE va aproba preluarea Fitbit de către Google, după ce acesta din urmă a făcut noi concesii

Uniunea Europeană este pe punctul de a aproba preluarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit de către Alphabet Inc, firma mamă care deţine motorul de căutare online Google, după ce acesta din urmă a făcut noi concesii pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă, a informat Reuters citând surse din apropierea acestui dosar.
Economica.net - mar, 29 sept. 2020, 13:39
UE va aproba preluarea Fitbit de către Google, după ce acesta din urmă a făcut noi concesii

În luna noiembrie a anului trecut, Google a oferit 2,1 miliarde de dolari pentru preluarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit Inc, în încercarea de a controla o parte din piaţa de dispozitive pentru fitness şi smartwatch.

Potrivit surselor citate de Reuters, Google s-a oferit să restricţioneze utilizarea datelor colectate de dispozitivele portabile Fitbit. De asemenea, Google s-a oferit să faciliteze accesul producătorilor rivali de dispozitive portabile la platforma Android a Google, oferindu-le acces la Interfaţa de programare a aplicaţiilor (API).

Comisia Europeană, care trebuie să ia o decizie cu privire la tranzacţia Google-Fitbit până în data de 23 decembrie, nu a oferit pentru moment detalii cu privire la concesiile oferite de Google şi a refuzat să comenteze informaţiile dezvăluite de Reuters.

Autoritatea pentru concurenţă din UE va încerca acum să obţină opinii de la rivalii şi clienţii grupului înainte de a decide dacă acceptă concesiile oferite de Google sau va solicita noi concesii.

Preluarea Fitbit de către Google a generat critici din partea celor care sunt îngrijoraţi că Google ar putea să utilizeze datele colectate de dispozitivele Fitbit pentru a-şi consolida poziţia dominantă pe piaţa de publicitate şi căutare online.

În primul trimestru al acestui an Fitbit controla doar 3% din piaţa mondială de dispozitive portabile, mult în urma liderului Apple, care controlează o cotă de 29,3%, şi de asemenea este devansat de rivalii Xiaomi, Samsung şi Huawei, potrivit datelor furnizate de firma de cercetare International Data Corp.

Te-ar mai putea interesa și
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” două judeţe de la investitorii străini, în anul crizei Covid-19 – analiză
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” ...
Majoritatea firmelor care au avut cele mai mari prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini în 2020. Cu toate acestea, antreprenorii români......
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa.
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...