1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

UE va aproba preluarea Fitbit de către Google, după ce acesta din urmă a făcut noi concesii

Uniunea Europeană este pe punctul de a aproba preluarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit de către Alphabet Inc, firma mamă care deţine motorul de căutare online Google, după ce acesta din urmă a făcut noi concesii pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă, a informat Reuters citând surse din apropierea acestui dosar.

29 sep, 2020 | Agerpres

În luna noiembrie a anului trecut, Google a oferit 2,1 miliarde de dolari pentru preluarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit Inc, în încercarea de a controla o parte din piaţa de dispozitive pentru fitness şi smartwatch.

Potrivit surselor citate de Reuters, Google s-a oferit să restricţioneze utilizarea datelor colectate de dispozitivele portabile Fitbit. De asemenea, Google s-a oferit să faciliteze accesul producătorilor rivali de dispozitive portabile la platforma Android a Google, oferindu-le acces la Interfaţa de programare a aplicaţiilor (API).

Comisia Europeană, care trebuie să ia o decizie cu privire la tranzacţia Google-Fitbit până în data de 23 decembrie, nu a oferit pentru moment detalii cu privire la concesiile oferite de Google şi a refuzat să comenteze informaţiile dezvăluite de Reuters.

Autoritatea pentru concurenţă din UE va încerca acum să obţină opinii de la rivalii şi clienţii grupului înainte de a decide dacă acceptă concesiile oferite de Google sau va solicita noi concesii.

Preluarea Fitbit de către Google a generat critici din partea celor care sunt îngrijoraţi că Google ar putea să utilizeze datele colectate de dispozitivele Fitbit pentru a-şi consolida poziţia dominantă pe piaţa de publicitate şi căutare online.

În primul trimestru al acestui an Fitbit controla doar 3% din piaţa mondială de dispozitive portabile, mult în urma liderului Apple, care controlează o cotă de 29,3%, şi de asemenea este devansat de rivalii Xiaomi, Samsung şi Huawei, potrivit datelor furnizate de firma de cercetare International Data Corp.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO