1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

UE vrea ca Rusia să-şi clarifice poziţia cu privire la proiectul South Stream

Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru uniunea energetică, Maros Sefcovic, care urmează să efectueze o vizită la Moscova în data de 14 ianuarie, a declarat luni că intenţionează să obţină clarificări din partea autorităţilor ruse cu privire la proiectul South Stream, transmite Bloomberg.

12 ian, 2015 | Agerpres

La începutul lunii trecute, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu poate continua proiectul South Stream, din cauza opoziţiei din partea Uniunii Europene, urmând să construiască o nouă conductă spre Turcia, via Marea Neagră.

"Una din întrebările mele către omologii ruşi va fi cum văd ei situaţia actuală, care sunt planurile lor şi cum vor să răspundă la această chestiune complexă privitoare la livrările de gaze naturale ruseşti spre Europa", a declarat Maros Sefcovic la sfârşitul unei reuniuni cu premierul bulgar Boiko Borisov.

Conducta South Stream, ale cărei lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege Rusia de Bulgaria, pentru a se îndrepta apoi spre Europa Centrală, prin Serbia, Ungaria şi Slovenia. Anunţul Rusiei privind abandonarea proiectului South Stream a provocat îngrijorări în unele state UE din sud-estul Europei care se tem că regiunea va deveni dependentă de livrările de gaze prin Ucraina.

Uniunea Europeană, care depinde de gazul rusesc pentru 27% din consumul său, intenţionează să întărească cooperarea între statele membre în ideea de a pune la punct o uniune energetică şi a reduce dependenţa de importurile din Rusia. Comisia Europeană urmează să dea publicităţii în primul trimestru al acestui an un plan destinat accelerării interconexiunilor transfrontaliere între reţelele energetice şi de gaze naturale, eliminarea barierelor de pe piaţă şi diversificării sursele de energie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO