1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

UE vrea noi reglementări de plată pentru a contesta supremaţia companiilor din SUA

Comisia Europeană (CE) ia în considerare noi reglementări pentru a accelera adoptarea sistemului de plăţi instant introdus anul trecut de BCE, pentru a contesta supremaţia companiilor din SUA, cum ar fi Visa şi PayPal, au anunţat oficialii executivului comunitar, transmite Reuters.

03 mar, 2019 | Agerpres

Serviciul de decontare a platilor instant prin intermediul TARGET (Target instant payment settlement - TIPS) va oferi un stimul suplimentar furnizorilor de servicii de plata pentru punerea la dispozitie de plati instant, întrucât le va facilita acestora accesul la clientii altor furnizori de servicii de plata din întreaga Europa la un cost scazut. Cu ajutorul platilor instant se pot trimite si primi plati electronice în euro oricând si oriunde în Europa.

Aceasta facilitate reprezinta o provocare pentru companiile din SUA, cum ar fi Visa, PayPal, Google, Facebook si Amazon, precum si pentru cele din China, Alibaba si Tencent, care în prezent domina aceste servicii în Europa.

Bancile europene se alatura lent sistemului de plati instant, astfel încât oficialii CE si ai BCE studiaza metode de a facilita utilizarea sa.

"Analizam daca vor fi necesare masuri de reglementare mai solide pentru a accelera acest proces", a afirmat la o conferinta desfasurata marti la Bruxelles vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Si Yves Mersch, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, a declarat la aceeasi conferinta: "BCE îsi va extinde eforturile de cooperare cu industria financiara în domeniul implementarii platilor instant sau o vom face prin masuri de reglementare".

Acesta a adaugat: "Suntem decisi sa-i sprijinim pe cei care vor sa profite de aceasta oportunitate".

În prezent, platile cu cardul pe piata europeana sunt dominate de Visa si Mastercard.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO