Ultima lună a adus o creştere considerabilă a cazurilor de rubeolă

Peste 800 de cazuri de rubeolă au fost înregistrate în ultima lună, majoritatea la grupa de vârstă 15-19 ani, cele mai multe fiind în judeţele Sălaj, Bihor, Alba, Harghita, Olt şi Cluj, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii.
Economica.net - vin, 16 dec. 2011, 11:58

Numărul total al cazurilor de rubeolă din acest an a ajuns la 1.958, în ultima lună fiind înregistrate 820.

Astfel, dacă în luna februarie erau înregistrate zece cazuri, numărul acestora a crescut simţitor în ultima parte a anului, ajungând în decembrie în total la 1.958 de cazuri, boala fiind confirmată în 24 de judeţe şi în Bucureşti, conform statisticilor Ministerului Sănătăţii.
Cele mai multe cazuri de rubeolă au fost înregistrate în judeţele Sălaj, Bihor, Alba, Harghita, Olt şi Cluj, în Bucureşti fiind confirmate 11 cazuri.

Din statisticile Ministerului Sănătăţii rezultă că rubeola este o boală transmisă mai ales în colectivităţile de elevi şi studenţi, nefiind niciun caz de transmitere congenitală.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de rubeolă şi rujeolă a crescut în toate ţările europene, iar în acest context şi România este afectată.

Principala cauză a îmbolnăvirilor se datorează absenţei vaccinării la grupele de vârstă eligibile, cuprinse în calendarul de vaccinare gratuită al Ministerului Sănătăţii.

În anul 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de romi, care au copii nevaccinaţi. În acest an, infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar.

Direcţiile de sănătate publică au intervenit în focare, iar pentru stoparea extinderii numărului de îmbolnăviri au vaccinat suplimentar persoanele care până atunci nu au fost imunizate.

Potrivit Mediafax, Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate colectivităţile în care există riscul creşterii numărului de îmbolnăviri.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...