Euroins, cu 2 milioane de clienți RCA, are șef nou. Tanja Blatnik, cel mai bine plătit consultant din asigurări, a primit votul ASF

Şerban Buşcu - mie, 10 mart. 2021, 13:15
Euroins, cu 2 milioane de clienți RCA, are șef nou. Tanja Blatnik, cel mai bine plătit consultant din asigurări, a primit votul ASF

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a dat vot pozitiv pentru Tanja Blatnik (foto), slovena propusă ca CEO de către acționarul Euroins, al doilea mare jucător din RCA. Așa cum Economica.net anunța încă de ieri noapte, ea primise aviz pozitiv de la comisia de evaluare, ultimul pas fiind votul de astăzi.

Se încheie astfel o lungă perioadă în care Euroins a lucrat, practic, fără conducere, în condițiile în care foștii directori au fost sancționați de ASF cu retragerea dreptului de mai ocupa astfel de funcții. Mai rămâne să fie numit un director adjunct, vorbitor de limba română.

Blatnik, așa cum scria Economica.net, încasează circa 22.000 de euro pe lună, unul dintre cele mai mari salarii din piața asigurărilor. A fost avizată în ciuda unor semne de întrebare legate de exeperiența sa profesională.

Întreaga poveste a Tanjei Blatnik ,cu Euroins și ASF,  pe larg, AICI

Potrivit unui comunicat transmis de Euroins, noul director general al companiei are peste 20 de ani de experiență în industria asigurărilor, gestionând și conducând echipe operaționale importante și proiecte inovatoare din Europa Centrală. Înainte de a se alătura Euroins România, Tanja Blatnik a deținut funcția de director executiv pentru operațiunile Generali Insurance Slovenia, iar anterior a ocupat aceeași poziție în compania Adriatic Slovenica, a două cea mai mare companie de asigurări din Slovenia.

„Sunt extrem de încântată de acestă nouă poziție la Euroins România și aștept cu nerăbdare viitoarele provocări. Voi folosi toată experiența acumulată în ultimii ani să lucrez alături de întreaga echipă, pentru a mă concentra pe îmbunătățirea serviciilor noastre într-un mediu bazat tot mai mult pe componente digitale. Euroins România se află într-un proces de repoziționare pe piața asigurărilor, cu o strategie concentrată pe trei piloni principali: valoare adăugată, diversificare și digitalizare. Relația cu clienții și partenerii, satisfacția și încrederea sunt cheia acestui proces și elemente vitale pentru succesul pe termen lung al companiei. Pentru a obține aceste rezultate, schimbările vor începe chiar de la nivelul conducerii și managementului companiei”, a declarat Tanja Blatnik, noul Director General al Euroins România.

„Tanja Blatnik este un mare plus pentru echipa noastră. Alături de ea, Euroins România va putea să se dezvolte, concentrându-se pe digitalizare, precum și pe aplicarea celor mai înalte standarde de calitate. Sunt sigur că sub conducerea Tanjei Blatnik, Euroins România își va consolida poziția drept unul dintre liderii piaței asigurărilor din România”, a spus Kiril Boshov, președintele Consiliului de Administrație al Euroins România.

„Înțelegem că o schimbare a percepției asupra companiei nu va fi vizibilă imediat, însă suntem hotărâți să ne îmbunătățim serviciile, iar eforturile noastre susținute în această direcție ne fac să fim încrezători – că în timp – gradul de satisfacție al clienților noștri va continua să crească. Toate aceste schimbări sunt menite să aducă valoare adăugată clienților, acționarilor, precum și pieței de asigurări din România. Această misiune va consolida poziția noastră ca unul dintre furnizorii de top pe piața asigurărilor din România”, a mai adăugat Tanja Blatnik.

În 2020, Consiliul de Administrație al Euroins a întreprins diverse acțiuni pentru a crește satisfacția clienților, iar rezultatele pozitive se văd deja: în ultimul trimestru al anului 2020, compania a înregistrat cu 30% mai puține plângeri față de începutul anului, ceea ce reprezintă o scădere cu 50% a plângerilor depuse de persoane fizice. De asemenea, Euroins România a introdus pe piață noi produse non-RCA, cu focus pe asistența rutieră și serviciile conexe în domeniul sănătății, se menționează în comunicatul companiei.

În conformitate cu strategia de reducere a expunerii în sectorul RCA, precum și de diversificarea portofoliului, pentru a realiza o creștere sănătoasă și durabilă pe piața românească a asiguratorilor, la sfârșitul anului 2020, Euroins România și-a majorat capitalul cu peste 126 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...