1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Noul program "Prima Casă" a fost adoptat: nu mai iau credit familiile cu venituri peste 7.000 de lei. Garanții și de 100%. Dobânda scade

Deputații au adoptat, astăzi, noul program Prima Casă a cărui denumire va fi, de acum înainte, " O familie, o casă", printre schimbările majore se numără și introducerea unei garanții complete, de 100%, de la stat, pentru "familiile vulnerabile"

10 mar, 2020 | ECONOMICA.net

O modificare importantă față de vechiul program o constituie introducerea unei limite de 7000 de lei pentru veniturile maxime ale familiilor cu cel puțin un copil și de 4500 de lei lunar pentru cele fără copii.

Dobânda va fi subvenționată, cu 0,5 puncte procentuale în cazul familiilor cu un singur copil și cu 1 punct procentual în cazul celor cu doi sau mai mulți copii. Pentru familiile considerate vulnerabile, garanția statului merge până la 100%, în timp ce pentru restul potențialilor clienți, statul ve veni cu 40% su 50% din valoarea achiziției.
 
Față de precedentul program, dobânda scade cu 0,5 puncte, iar pentru categoriile vulnerabile se aplică o reducere de încă 2 puncte.
 
 
 loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO