1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ultimele zile pentru OBI. Unde se mai găseşte marfă în magazine

Cel puţin două dintre cele 7 magazine operate de retailerul de bricolaj OBI se vor închide luna aceasta. Rafturile magazinelor sunt aproape goale, iar marfa rămasă este în mare parte deteriorată. 

22 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Retailerul german de bricolaj OBI, care a anunţat retragerea de pe piaţa locală, în urma unor pierderi financiare ce s-au acumulat an de an, îşi va închide luna aceasta primele magazine, urmând ca până în septembrie să predea ştafeta viitorilor chiriaşi. Este vorba despre OBI Pallady din Bucureşti şi OBI Ploieşti, ambele magazine fiind deja aproape goale, urmare a campaniei de lichidare de stocuri ce a demarat din 17 iulie. "Nu prea mai sunt produse, iar ce mai exista este în mare parte defect. Nu ştim când se va închide exact, dar va fi luna aceasta", a spus un angajat al magazinului. 

Situaţia este similară şi pentru OBI Ploieşti, unde retailerul de bricolaj va fi înlocuit de Jumbo, comerciantul grec de jucării şi articole pentru casă, intrat anul trecut în România. "Avem reduceri de preţuri de două săptămîni. Marfa nu prea mai este. Cred că zilele acestea, joi-sâmbă, magazinul se va închide definitiv", apreciază un angajat al magazinului.

Nici în magazinul din Arad nu prea mai este marfă, dar angajaţii se aşteaptă la o campanie şi mai agresivă de lichidare, cu reduceri de 90% începînd cu 24 iulie. Nu au fost însă anunţaţi în mod oficial." Mai sunt doar nişte corpuri de iluminat, nişte sobe, dar în rest nu prea mai este marfă", spun angajaţi ai magazinului.

Angajaţii susţin că şi magazinul din Piteşti va fi deschis până în septembrie, deşi nici aici nu mai este prea multă marfă. "Nu prea mai este marfă. Ce a rămas este deteriorat, spart. Magazinul este deschis până în septembrie", afirmă un salariat al magazinului.

În cazul OBI Berceni, salariaţii nu au fost anunţat în mod oficial când se va închide magazinul.

OBI, parte a grupului de retail Tengelmann, este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa europeană de bricolaj, cu vânzări de 6,8 mld. euro în 2012. În România, compania a raportat în 2013 afaceri de numai 37,2 de milioane de euro şi pierderi de 20,8 milioane de euro. Compania are 550 de salariaţi şi a activat numai în spaţii închiriate.

Potrivit informaţiilor din piaţă, spaţiile din cartierul bucureştean Berceni, din  Oradea, Piteşti, Ploieşti şi Arad ar putea fi preluate de către retailerul grec de jucării şi articole pentru casă Jumbo. Acesta face deja angajări pentru poziţii de manager de magazin, director adjunct, şef casă de marcat sau merchandiser. Jumbo a intrat în România anul trecut prin deschiderea a două magazine în Timişoara şi Bucureşti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO