1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Umbrărescu, despre informaţiile privind lipsa muncitorilor şi utilajelor pe Autostrada Moldovei: sunt false

Constructorul român Dorinel Umbrărescu contrazice informațiile vehiculate în spațiul public privind lipsa de activitate a companiei sale pe şantierul primilor kilometri de autostradă din Moldova. Într-un punct de vedere transmis la solicitarea CNAIR, compania UMB Spedition precizează că sunt false informațiile prezentate în spațiul public privind lipsa muncitorilor și a utilajelor din șantierul Variantei Ocolitoare Bacău.

18 mar, 2019 | ECONOMICA.net

O parte din cele peste 100 de utilaje ale UMB Spedition aflate pe șantierul Centurii Bacău (foto: Facebook CNAIR).

UMB Spedition a început activitățile de construcție pe șantierul VO Bacău, în data de 8 martie anul acesta, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevede contractul semnat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"UMB Spedition NU a făcut eforturi suplimentare pentru a pregăti vizita de vineri, 15 martie 2019, a ministrului transporturilor Răzvan Cuc", mai precizează UMB Spedition, una dintre firmele cu cele mai bune mobilizări pe şantierele de autostrăzi din România.

În punctul de vedere transmis, Spedition UMB subliniază că pe șantierul Centurii Bacău, care include primii kilometri din Autostrada Moldovei, se află un număr semnificativ de utilaje și de muncitori, încă de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

"Potrivit programului de lucru, activitatea în șantier se desfășoară de luni până sâmbătă, la toate punctele de lucru stabilite. Utilajele sunt garate seara în puncte special amenajate pentru a fi păzite pe timpul nopții", se mai precizează în punctul de vedere transmis de Spedition UMB.

Reprezentanţii companiei subliniază că vineri, 15 martie 2019, la momentul vizitei ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, utilajele și muncitorii constructorului Spedition UMB erau prezenți în șantier pentru desfășurarea lucrărilor.

Potrivit monitorizărilor la fața locului, atât utilajele cât și muncitorii au continuat lucrul până sâmbătă seara. Spedition UMB a transmis că va reîncepe activitatea luni, când muncitorii, care duminică sunt liberi, revin la lucru.

Spedition UMB are pe santierul Variantei Ocolitoare Bacău peste 100 de utilaje. Lucrările au început în data de 8 martie anul acesta, iar până la ora actuală progresul fizic a depășit 10 procente.

În plus, Spedition UMB a accelerat procesul de proiectare și a finalizat proiectul tehnic după doar trei luni de la semnarea contractului. Acest lucru a permis începerea lucrărilor în șantier mai devreme decât era prevazut în contractul semnat cu CNAIR la sfârșitul anului trecut.

Obiectul principal al contractului "Proiectare şi execuţie Varianta de ocolire Bacău" îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor ce constau în 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, dintre care 16,269 km la profil de autostradă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO