Un acord nuclear nu va împiedica Iranul să obţină bomba atomică – Netanyahu

Acordul în curs de negociere între Iran şi marile puteri nu va împiedica Teheranul să ajungă la fabricarea unei bombe atomice, a afirmat marţi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, subliniind că ţările arabe îi împărtăşesc îngrijorarea, notează AFP.
Economica.net - mie, 10 iun. 2015, 03:54
Un acord nuclear nu va împiedica Iranul să obţină bomba atomică - Netanyahu

‘Ştiu că sunt văzut de multe ori ca persoana care strică petrecerea în dosarul nuclear’, a declarat el în cursul unei conferinţe asupra securităţii, desfăşurată la Herzliya, în apropiere de Tel Aviv.

‘Spun însă acelaşi lucru ca mulţi dintre vecinii noştri, mai mult decât credeţi. Şi nimeni în această regiune nu crede că acordul va bloca drumul Iranului spre bombă’, a adăugat el.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care se apropie termenul fixat pentru 30 iunie, până la care trebuie finalizat un acord garantând natura paşnică a controversatului program nuclear al Iranului, scrie Agerpres.

Opoziţia fermă a Israelului faţă de acest acord, ce prevede ridicarea sancţiunilor economice în schimbul limitării activităţilor nucleare ale Iranului, a atras serioase fricţiuni cu Casa Albă.

Semn că Washingtonul încearcă poate să îl liniştească pe aliatul său israelian, şeful statului-major interarme american, Martin Dempsey, s-a întâlnit marţi cu omologul său israelian, precum şi cu ministrul apărării, Moshe Yaalon.

‘Israelul şi forţele armate israeliene nu au în lumea aceasta prieten mai bun ca armata americană’, l-a asigurat generalul Dempsey pe şeful statului-major israelian, Gadi Eisenkot.

Această vizită a avut loc în timp ce presa a dezvăluit marţi că directorul CIA, John Brennan, a efectuat o vizită ‘secretă’ în Israel săptămâna trecută, consacrată în special programului nuclear iranian.

Potrivit jurnalului Haaretz, John Brennan a discutat, printre alţii, cu omologul său Tamir Pardo, şeful Mosadului, şi cu alţi oficiali din cadrul serviciilor israeliene de informaţii, precum şi cu premierul Benjamin Netanyahu.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...