1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Un acord pentru situaţia cetăţenilor UE după Brexit este aproape definitivat. May: Vom face cât mai uşoară şederea lor pe teritoriul britanic

Un acord între Londra şi Bruxelles cu privire la drepturile cetăţenilor Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie după Brexit este la 'o aruncătură de băţ', a estimat premierul britanic Theresa May, înaintea summitului UE care începe joi seară la Bruxelles, transmite dpa.

19 oct, 2017 | Agerpres

Într-o scrisoare deschisă ce urma să fie postată pe pagina sa de Facebook, May le-a dat noi asigurări celor 3 milioane de cetăţeni din UE-27 care trăiesc în Marea Britanie că va face cât mai uşoară posibil şederea lor pe teritoriul britanic după Brexit.

''Cetăţenii UE care trăiesc legal în Regatul Unit astăzi vor putea rămâne'', a explicat şefa executivului britanic.

Comentariile sale au fost făcute înaintea summitului de două zile de la Bruxelles, unde este de aşteptat ca liderii ţărilor membre să respingă cererea Londrei ca actualele negocieri privind Brexit-ul să includă relaţiile comerciale viitoare dintre UE şi Marea Britanie.

Liderii statelor din UE-27 ar urma să afirme că aceste negocieri nu vor fi extinse prin includerea relaţiilor comerciale viitoare atât timp cât nu se înregistrează 'progrese suficiente' la capitolele pe care UE le consideră prioritare - 'factura' Brexitului, drepturile cetăţenilor UE în Marea Britanie şi situaţia frontierei dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO