1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Un angajat al Băncii Transilvania, cercetat pentru că ar fi furat bani din conturile clienţilor

Un angajat al Băncii Transilvania din Băncii Transilvania este cercetat de DIICOT sub suspiciunea că ar fi furat bani din conturile unei firme, potrivit unui comunicat al DIICOT.

04 feb, 2015 | ECONOMICA.net

Iată, integral, comunicatul DIICOT:

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Biroul Teritorial Olt împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat în data de 04.02.2015 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice pe raza judeţului Olt, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri private şi uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 02.02.2014 – 29.10.2014, din contul curent al societăţii S.C. AGROMEC SISTEM S.R.L. deschis la Banca Transilvania, s-au efectuat transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii, de către membrii grupării infracţionale.

De asemenea, există suspiciunea că numitul P.R, angajat al unităţii bancare menţionate a accesat fără drept datele informatice ale băncii şi s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societăţii păgubite şi de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti atât disponibilul de credit in valoare de 10.000 lei în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-a transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit.

Din contul curent al societăţii menţionate au fost efectuate transferuri de bani, în valoare de 400 000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Olt vor fi aduse 10 persoane în vederea audierii.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul SAS Olt.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie".

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO