1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Un ansamblu arhitectural construit în secolul 19 este scos la vânzare. Iată de la ce preţ porneşte licitaţia

Ansamblul arhitectural "Hanul Puţureanu", aflat pe strada Matei Basarab din Craiova, este scos la licitaţie pornind de la 690.000 de euro, informează Artmark, potrivit news.ro.

15 sep, 2018 | news.ro

Construit la jumătatea secolului 19, pe un teren de peste 2.100 de mp, ansamblul arhitectural este amplasat în centrul vechi al Craiovei.

Clădire cu 92 de încăperi, subsol, parter şi mansardă, Hanul Puţureanu a fost proprietatea familiei Puţureanu până la naţionalizarea imobilului, în 1950.

„Clădirea acestui imobil a început cu partea de jos, clădind întâi prăvălia, magazia şi o mică bucătărie pentru gătitul bucatelor necesare pasagerilor (...) Mai târziu, tata a clădit pe partea dreaptă cum intri pe gang opt camere, dintre care o parte din ele au fost ocupate de familia lui, iar restul au fost închiriate. Aceste camere au fost clădite cu geamlâc, iar deasupra lor era podul. După câtva timp, în partea stângă cum intri pe gang, tata a clădit o prăvălie mare, ocupată de o cafenea cu biliard”, este descrierea făcută de Mihail Puţureanu, fiul negustorului craiovean, potrivit news.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO