Un avion militar rus s-a prăbuşit în Siberia, 23 de persoane spitalizate

Ministerul Apărării rus a anunţat luni că unul dintre avioanele sale s-a prăbuşit în nord-estul Siberiei, dar că nimeni nu a fost ucis în accident, au informat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.
Economica.net - lun, 19 dec. 2016, 07:49
Un avion militar rus s-a prăbuşit în Siberia, 23 de persoane spitalizate

Potrivit ministerului, 23 de persoane au fost transportate pe calea aerului la spital, dintre care 16 erau în stare gravă.

Aparatul Ministerului Apărării, un Iliuşin Il-18, a efectuat o aterizare de urgenţă la 30 km de un aerodrom în apropierea oraşului Tiksi din Iakutia, la 04:45 ora locală, a anunţat agenţia de presă TASS. Potrivit aceleiaşi agenţii de presă ruse, avionul venea de la Ekaterinburg.

Ministerul rus a adăugat că o echipă de anchetatori militari s-a deplasat pe calea aerului la locul accidentului.

 

Cronologia celor mai grave accidente aviatice în perioada 2010-2016:

28 noiembrie 2016 – Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, s-a prăbuşit în Columbia, în apropierea oraşului Medellin. Echipa de fotbal Chapecoense se deplasa la Medellin pentru a juca, la 30 noiembrie 2016, partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional. Cinci persoane, dintre care trei fotbalişti ai clubului brazilian şi doi membri ai echipajului, au supravieţuit accidentului.

18/19 mai 2016 – Un avion al EgyptAir, cu 66 de persoane la bord, care făcea legătura între Paris şi Cairo, a dispărut de pe ecranele radarelor, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane. Zborul MS804 era efectuat de un avion de tip Boeing 737-800, care decolase în noaptea zilei de 18 mai de pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, urmând să aterizeze la Cairo, în dimineaţa zilei de 19 mai. Avionul EgyptAir s-a prăbuşit în sud-estul Mării Egee, în timp ce se afla în spaţiul aerian egiptean, la circa 130 de mile de insula Karpathos, situată între Rhodos şi Creta.

19 martie 2016 – Un avion Boeing al companiei aeriene low-cost flydubai, care efectua o cursă între Dubai şi Rostov-pe-Don, s-a prăbuşit pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţii de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane.

24 februarie 2016 – Un avion de linie de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din vestul Nepalului, cu 23 de persoane la bord. Toate persoanele aflate la bordul avionului au murit. Rămăşiţe ale avionului şi cadavre carbonizate au fost găsite în muntele Soli Ghoptebhir din districtul Myagdi.

 

29 ianuarie 2016 – Un avion de mici dimensiuni pentru pasageri a căzut în Oceanul Pacific, în apropierea coastei australiene, cauzând moartea a trei persoane. Avionul decolase de pe aeroportul Moorabbin şi s-a prăbuşit în ocean, în largul coastelor statului Victoria, din sud-estul Australiei.

22 decembrie 2015 – Un avion de tip Super King s-a prăbuşit la scurt timp după decolare, la periferiile capitalei indiene New Delhi, toate cele zece persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa în accident. Avionul, închiriat de Forţele de securitate a frontierelor, avea ca destinaţie oraşul Ranchi, din estul ţării.

4 noiembrie 2015 – Cel puţin 36 de persoane au murit, în Sudanul de Sud, după ce un avion cargo s-a prăbuşit după decolarea de pe aeroportul din Juba. Un membru al echipajului şi un copil aflat printre pasageri au supravieţuit.

31 octombrie 2015 – Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia (Metrojet), având la bord 224 de persoane, în mare majoritate de naţionalitate rusă, s-a prăbuşit în deşertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din staţiunea Sharm el-Sheik, cu destinaţia Sankt-Petersburg. Nu au existat supravieţuitori.

2 octombrie 2015 – Un avion de mici dimensiuni, ce avea la bord 10 persoane, s-a prăbuşit în munţi, în timpul unui zbor deasupra insulei indoneziene Sulawesi. Aparatul, un model DHC-6 Twin Otter, aparţinea companiei aeriene indoneziene Aviastar şi urma să ajungă la Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud. Aparatul decolase din oraşul Masamba şi avea la bord trei membri ai echipajului şi şapte pasageri, printre care doi copii.

16 august 2015 – Un avion ATR 42 al companiei indoneziene Trigana Air s-a prăbuşit, într-o regiune muntoasă din Indonezia, cu 54 de persoane la bord, toate pierzându-şi viaţa.

8 mai 2015 – Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe cea mai circulată autostradă din apropierea oraşului Atlanta din statul american Georgia, provocând moartea a patru persoane.

24 martie 2015 – Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona şi Düsseldorf, s-a prăbuşit în Alpii francezi, cu 150 de persoane la bord – 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Aparatul de zbor s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Digne-les-Bains, departamentul Alpes-de-Haute-Provence. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceştia erau germani, dintre care 16 liceeni veniţi în Spania într-un schimb şcolar şi 45 de spanioli.

11 martie 2015 – Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în nord-vestul Franţei, provocând moartea celor patru persoane aflate la bord, dintre care doi adolescenţi.

17 iulie 2014 – Un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, printre care 193 de olandezi, s-a prăbuşit în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei, o regiune măcinată de un conflict armat, toţi pasagerii şi membrii echipajului pierzându-şi viaţa. Avionul, care asigura legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost cel mai probabil doborât de o rachetă sol-aer lansată într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

17 noiembrie 2013 – Un avion Boeing 737 al companiei ruse Tatarstan, care a decolat de la Moscova, s-a prăbuşit pe aeroportul din Kazan, provocând moartea celor 50 de pasageri şi membri ai echipajului.

10 aprilie 2010 – Un avion polonez în care se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, soţia sa şi alţi înalţi responsabili politici şi militari polonezi, în total 96 de persoane, s-a prăbuşit la Smolensk, în vestul Rusiei. Delegaţia poloneză se deplasa la ceremoniile prilejuite de comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...