1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Un producător de încălţăminte american retrage de la vânzare un model ce lasă pe sol amprente în formă de zvastică

O companie de pantofi din California a retras din vânzare un model de ghete după ce un client a descoperit că acestea lăsau pe sol mici amprente în formă de zvastică.

14 ian, 2017 | ECONOMICA.net

Un utilizator al reţelei Reddit a postat o fotografie care arată urmele pantofului şi amprentele sale cu zvastică, relatează vineri BBC.

Compania City of Industry s-a sesizat în momentul în care imaginea s-a viralizat. Compania a emis scuze publice şi a tras retras modelul de la vânzare. În comunicatul difuzat, se spune că a fost ''o greşeală evidentă'', ''în niciun caz intenţionată", făcută de către producătorii din China, Conal International Trading Co, compania chineză care produce ghetele Polar Fox.

De asemenea, compania dă asigurări că ''nu se va mai vinde nimănui'' nicio pereche din acest model.

"Nu am crea crea niciodată un design care să promoveze ura. Noi nu promovăm ura la compania noastră", se subliniază în comunicat.

Postarea utilizatorului Reddit a fost vizualizată de mai mult de două milioane de ori, făcând valuri pe social media.

"Desenele de pe tălpi nu arată atât de mult ca nişte svastici, dar amprentele sunt inconfundabile", a remarcat un internaut.

Ghetele au captat, de asemenea, atenţia popularului site neo-nazist Daily Stormer, unde au fost numite un "must have", după cum relatează The Washington Post.

Revista săptămânală germană Stern a remarcat, la rândul său, numele modelului de ghete, acelaşi cu al unei operaţiuni din al Doilea Război Mondial, în care soldaţii germani şi finlandezi au preluat controlul asupra localităţii Salla din Finlanda de la Uniunea Sovietică.

Sursa: AGERPRES

Sursa imaginii şi a ştirii: reddit

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO