1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Imobiliare

Un centru de afaceri va fi construit la Craiova, investiţie de aproximativ 5 milioane de lei

Un centru de afaceri cu o suprafaţă utilă de peste o mie de metri pătraţi, unde vor fi amenajate birouri pentru zece firme, va fi construit la Craiova, valoarea proiectului fiind de aproximativ cinci milioane de lei, bani de la UE, dar şi de la bugetul local, a anunţat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

06 noi, 2013 | Mediafax

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a semnat contractul pentru construirea unui centru de afaceri -Business Center Sud Craiova -, care va deservi zece firme.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, dar şi cu bani de la bugetul de stat şi cel local.

"Am semnat contractul pentru Business Center Sud Craiova în această săptămână. Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii şi sistemului de îmbunătăţire a afacerilor la nivelul zonei metropolitane Craiova cu spaţii de birouri adecvate din punct de vedere al amplasării dimensiunilor şi echipării unde firmele mici din Craiova să-şi poată desfăşura activitatea într-un mediu profesionist", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că Business Center Sud va avea o suprafaţă utilă de peste o mie de metri pătraţi, iar cele zece firme care ar urma să funcţioneze în centrul respectiv "vor fi încurajate să se instaleze în doi ani de la finalizarea proiectului".

De asemenea, vor fi amenajate 48 de locuri de parcare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi.

"Valoarea totală a proiectului este de circa cinci milioane de lei, din care 1,5 milioane sunt contribuţia UE - cotă de cofinanţare de 50% - 1,2 milioane contribuţie de la bugetul de stat şi 2,1 milioane de lei contribuţia bugetului local. Valoarea lucrărilor de execuţie este de circa 3,24 milioane de lei, inclusiv TVA. Durata lucrărilor de execuţie este de 12 luni. Firma care a câştigat această licitaţie este SC Duo Management Construct SRL Constanţa. Aşadar, trebuie să dăm ordinul de începere a lucrărilor, va fi în zona unde s-a construit Centrul Multifuncţional şi sperăm noi ca şi prin acest proiect să reuşim să dezvoltăm structura de afaceri din municipiul Craiova", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Centrul Multifuncţional din Craiova a fost inaugurat în 10 octombrie şi funcţionează ca un mall cultural.

Primăria doreşte ca noul Business Center să crească valoarea zonei, oferind un mediu propice dezvoltării afacerilor pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO