Un nou Centru de IT la Cluj. Gigantul aeronautic SITA va dezvolta soluții digitale împreună cu TechTalent Software

SITA, furnizorul de servicii IT al industriei de transport aerian, și compania TechTalent Software au anunțat un parteneriat strategic pentru înființarea unui centru de cercetare și dezvoltare în Cluj-Napoca.
Lidia Neagu - mar, 13 dec. 2022, 16:17
Un nou Centru de IT la Cluj. Gigantul aeronautic SITA va dezvolta soluții digitale împreună cu TechTalent Software

SITA este furnizorul de servicii IT al industriei de transport aerian, oferind soluții pentru companii aeriene, aeroporturi, aeronave si guverne. SITA este in proportie de 100% detinuta de industrie iar activitatea sa este ghidata de nevoile acesteia. Este una dintre cele mai diverse companii la nivel international, furnizand servicii in peste 200 de tari si teritorii.

Noul centru va veni în sprijinul obiectivului SITA de dezvoltare de noi soluții guvernamentale și de procesare a pasagerilor.

Pe măsură ce serviciile de transport aerian se redresează, se conturează o cerere semnificativă pentru mai multă automatizare din partea aeroporturilor, guvernelor și companiilor aeriene, ceea ce presupune investiții substanțiale în tehnologia oferită de SITA.

TechTalent Software va deschide și va opera un centru de dezvoltare în România, în urma unui acord de tip Build-Operate-Transfer (BOT), încheiat în cadrul parteneriatului. Astfel, SITA va putea sa isi extinda capabilitatile de dezvoltare într-un timp foarte scurt.

Cu primii angajați instalați deja în noul centru, SITA estimează că echipa continua să se mareasca, și va ajunge la peste 60 de ingineri software, echipe de testare si experți scrum până la sfârșitul anului 2023.

Alina Ionescu, Chief People Officer la SITA, a declarat: „In ultimii 10 ani, Cluj-Napoca s-a impus ca un veritabil hub IT in regiune, avand acces la importante resurse tehnologice si specialisti cu experienta. Acest oras va juca un rol esential in sprijinirea programului nostru ambitios de dezvoltare, mai ales tinand cont de faptul ca specialistii IT sunt la mare cautare. In urma unei evaluari atente, suntem incantati sa-i avem alaturi pe cei de la TechTalent in calitate de partener tehnologic care sa ne ajute in procesul de expansiune in Romania.”

Chris Bayer, VP Software Engineering la SITA, a afirmat: „La SITA, coordonam una dintre cele mai interesante si mai avansate industrii de pe planeta. Aproape fiecare zbor de pasageri din intreaga lume se bazeaza pe tehnologia SITA, majoritatea aeroporturilor si companiilor aeriene conteaza pe noi. Este datoria noastra sa le eficientizam, optimizam si sustinem operatiunile. Folosim metodologii Agile si DevOps pentru a dezvolta si livra solutiile noastre inovatoare intr-o maniera sustenabila, plasand astfel clientii nostri in prim-plan. Promovarea unui mediu de invatare continua, in care oamenii sa simta ca li se acorda incredere si in care sa poata experimenta, este cu adevarat important pentru noi.”

Bayer declara ca SITA a decis sa investeasca in Cluj-Napoca datorita abilitatilor superioare in tehnologiile de varf disponibile, culturii in care se pune accentul pe invatarea continua, si a diversitatii de gen raportate la numarul de specialisti IT prezenti aici.

SITA este furnizorul de servicii IT al industriei de transport aerian, care oferă solutii pentru companii aeriene, aeroporturi, aeronave si guverne pentru peste 2.500 de clienti, din care peste 1.000 de aeroporturi, oferind in acelasi timp clientilor a 17.000 de aeronave la nivel global promisiunea conectivitatii. SITA ofera, de asemenea, si solutii tehnologice ce ajuta mai mult de 70 de guverne sa obtina un echilibru intre siguranta granitelor si fluidizarea transportului. Reteaua sa de comunicatii conecteaza fiecare colt al globului si asigura 60% din schimbul de date al comunitatii de transport aerian.

In 2021, SITA a devenit o companie certificata CarbonNeutral in conformitate cu Protocolul CarbonNeutral – standardul global de referinta pentru programele care vizeaza reducerea emisiilor de carbon.

TechTalent este o companie de consultanta IT cu sediul in Romania, care deserveste companii globale, punandu-le in legatura cu specialistii IT romani. TechTalent este parte din Arnia Software, un grup romanesc de dezvoltare software, cu peste 500 de consultanti IT, peste 350 de proiecte Agile duse la bun sfarsit si o experienta de peste 15 ani in crearea echipelor de succes pentru clienti din domeniul financiar, software, hardware, retail si multe alte industrii

Te-ar mai putea interesa și
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.600 miliarde de dolari, a raportat joi un profit de 1.200 de miliarde de coroane......
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ...
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă ...
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
 Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 5,2% în ritm anual în luna martie, primul declin ...