1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

News

Un comisar european a cerut României să oprească transportul a 70.000 de oi către ţările arabe

Comisarul european pentru pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis, a cerut Guvernului român să oprească transportul a 70.000 de oi către ţările arabe, unde ar urma să fie sacrificate, potrivit News.ro.

11 iul, 2019 | News.ro

Oile ar urma să fie încărcate pe un vapor deţinut de o companie din Kuweit şi transportate către Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite. Oile ar urma să fie sacrificate în cadrul unui festival care are loc în luna august.

Cererea făcută de Andriukaitis a venit în urma unor plângeri făcute de organizaţii de protecţie a animalelor, precum Eurogroup for Animals.

Comisarul a atras atenţia, în scrisoarea sa, publicată pe contul de Twitter, asupra condiţiilor dificile de tansport din această perioadă a anului.

"Având în vedere prognoza meteo pentru zona Golfului, în luna iulie, când temperaturile sunt aşteptate să ajungă la 46 grade Celsius, şi faptul că măsurile anunţate îin aprilie nu au fost încă implementate, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriţi exportul de oi către Golful Persic, în contextul în care temperaturile extreme fac imposibilă respectarea prevederilor legale (...)", a scris comisarul european, potrivit News.ro.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO