1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Un dineu la Buckingham şi o întâlnire cu Theresa May, pe agenda apropiatei vizite a lui Trump în Anglia

Preşedintele american Donald Trump va participa la un dineu la Palatul Buckingham cu regina Elisabeta a II-a şi va avea o întâlnire cu premierul în exerciţiu Theresa May, în cursul vizitei sale de stat în Marea Britanie care va avea loc luna viitoare, a anunţat vineri casa regală britanică, transmite Reuters.

24 mai, 2019 | Agerpres

În cursul vizitei sale, care va dura trei zile şi va începe la 3 iunie, preşedintele SUA are de asemenea pe agendă un ceai cu moştenitorul Coroanei, prinţul Charles, depunerea unei jerbe la Mormântul luptătorului necunoscut de la Westminster Abbey şi participarea la evenimentele pregătite pentru comemorarea Debarcării din Normandia din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Palatul Buckingham a anunţat la 23 aprilie că liderul de la Casa Albă a acceptat invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie, în luna iunie, şi că vizita acestuia şi a Primei Doamne a SUA Melania Trump se va desfăşura între 3 şi 5 iunie, adăugând că detaliile suplimentare urmează a fi comunicat în timp util.

Prezentarea agendei acestei vizite survine în contextul în care şefa executivului britanic a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, cedând astfel apelurilor venite din partea formaţiunii sale politice, Partidul Conservator, de a face loc unui nou lider care să încerce să depăşească impasul privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Joi, ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat că Theresa May va fi încă premier în timpul vizitei preşedintelui american în Marea Britanie la începutul lunii iunie. "Theresa May va fi prim-ministru atunci când îl va întâmpina (pe preşedintele american) şi pe bună dreptate', a afirmat Hunt, întrebat de jurnalişti la cine se aşteaptă să fie prim-ministru atunci când Trump îşi va începe vizita.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO