1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Un director HSBC a fost arestat în SUA pentru manipularea pieţelor valutare

Un important director al băncii britanice HSBC Holdings Plc a fost arestat pe aeroportul John F. Kennedy din New York pentru implicarea într-o conspiraţie privind fixarea cursurilor valutare, a anunţat, miercuri, Bloomberg, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

20 iul, 2016 | Agerpres

Mark Johnson, şeful Departamentului de tranzacţii monetare internaţionale din Londra, este prima persoană arestată de Departamentul Justiţiei din SUA în cadrul investigaţiei începută în urmă cu trei ani pentru manipularea pieţelor valutare.

Un purtător de cuvânt al HSBC a refuzat să comenteze informaţia.

În noiembrie 2014, autorităţile de reglementare din Marea Britanie, SUA şi Elveţia au aplicat amenzi în valoare totală de 3,4 miliarde de dolari unui număr de cinci mari bănci - UBS, HSBC, Royal Bank of Scotland, Citigroup şi JP Morgan - pentru manipularea pieţelor valutare.

Investigaţiile derulate de Autoritatea de Reglementare a Pieţelor Financiare din Marea Britanie (FCA) au arătat că, în perioada 1 ianuarie 2008 - 15 octombrie 2013, mecanismele ineficiente de control la cele cinci bănci au permis unor traderi care activau pe piaţa valutară a statelor membre G10 să pună interesele lor înaintea celor ale clienţilor. Reglementatorii au descoperit că traderii s-au înţeles între ei pentru a manipula pe piaţa valutară prin schimbul de informaţii confidenţiale cu privire la comenzile clienţilor.

Pe piaţa valutară globală se derulează zilnic tranzacţii în valoare de aproximativ 5.300 de miliarde de dolari, iar aproximativ 40% dintre acestea se derulează prin City-ul londonez.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO