1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Un elveţian a câştigat 93 de milioane de euro la loteria EuroMillions

Un elveţian a câştigat un jackpot de 93,6 milioane de euro (115,5 milioane de franci elveţieni), la extragerea loteriei EuroMillions, a informat vineri spre sâmbătă agenţia ATS.

24 aug, 2013 | Agerpres

Originar din Valais, el a câştigat cea mai mare sumă obţinută până acum de un jucător helvetic, relatează AFP.

Recordul precedent în Elveţia datează din 2005, când un jucător de origine portugheză rezident în aceeaşi regiune a câştigat 99 de milioane de franci elveţieni. Cu o săptămână înainte, el devenise tată.

Fondată în 2004, loteria Euro Millions are aproape 20 de milioane de jucători la fiecare extragere, care nu au decât o şansă din 116.531.000 de a descoperi cele cinci numere bune şi două stele cu noroc pentru a câştiga potul.

Recordul absolut pentru această tombolă organizată în 11 ţări este deţinut de un jucător britanic care a câştigat 190 de milioane de euro în august 2012.

Potrivit site-ului lotoeuromillions.eu, EuroMillions este o loterie europeană organizată în comun de nouă ţări, ai căror cetăţeni au, deci, posibilitatea de a juca. În ordine alfabetica, aceste ţări sunt Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Portugalia şi Spania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO