Un executor judecătoresc scoate la vânzare acţiunile Impact deţinute de Popp şi Carmen Săndulescu

Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Lex scoate la vânzare pe bursă pachetele de acţiuni Impact Developer & Contractor deţinute de fondatorul dezvoltatorului imobiliar Dan Ioan Popp şi de Carmen Daniela Săndulescu, titluri care reprezintă cumulat 26,13% din capitalul social al companiei.
Economica.net - mar, 26 mart. 2013, 16:25
Un executor judecătoresc scoate la vânzare acţiunile Impact deţinute de Popp şi Carmen Săndulescu

Contactată de MEDIAFAX, Carmen Săndulescu a afirmat că executarea a fost solicitată de o companie de asigurări, care a garantat un credit bancar. Ea a menţionat că nu este titularul contractului de credit, ci doar garant, şi a refuzat să dea detalii.

Executorul judecătoresc încearcă să vândă acţiunile pe bursă, prin intermediul firmei de brokeraj BT Securities, printr-o vânzare specială la ordin.

Tranzacţia va fi acceptată doar în cazul execuţiei integrale a pachetului de 26,13% din titlurile Impact. Pachetul este format din paricipaţia lui Popp (16,48%) şi a lui Săndulescu (9,65%).

Pachetul de acţiuni scos la vânzare este evaluat pe bursă la 7,2 milioane lei (1,6 milioane euro), în funcţie de cel mai recent preţ al titlurilor Impact, de 0,1395 lei.

Preţul de vânzare al acţiunilor scoase la vânzare va fi publicat miercuri înainte de începerea şedinţei bursiere şi va putea fi modificat doar o singură dată.

Alături de Dan Ioan Popp, Săndulescu a dezvoltat compania Impact.

Săndulescu, care a ocupat diferite funcţii de conducere în anii anteriori, a demisionat din poziţia de director executiv în companie începând cu jumătatea lunii ianuarie.

În luna aprilie a anului trecut, Popp a fost înlocuit de la conducerea Consiliului de Administraţie cu Dimitrios Sophocleous, fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma.

Schimbările în conducerea Impact au venit pe fondul rezultatelor financiare slabe şi a pierderilor înregistrate de companie în anii 2010 şi 2011, când pierderile au cumulat aproape 40 milioane lei. Rezultatele financiare au afectat puternic şi valoarea acţiunilor Impact pe bursă, care au căzut puternic.

În ultimii ani, Dan Ioan Popp a vândut mai multe pachete de acţiuni către fonduri de investiţii, care au ajuns să controleze împreună peste 50% din acţiuni şi au putut astfel să îşi impună strategia de conducere a companiei.

Popp este încă cel mai mare acţionar al Impact, cu aproximativ 16% din titluri, urmat de omul de afaceri Adrian Andrici, cu 10,69% din acţiuni. În acţionariat se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din acţiuni. Alţi acţionari importanţi sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Acţiunile Impact au încheiat şedinţa bursieră de marţi în scădere cu 1,41%, la preţul de 0,1395 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 27,6 milioane lei (6,2 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...