1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Un fond de investiţii din "grupul Banca Transilvania" vrea să vândă 2,5% din acţiunile SIF Moldova

Fondul de investiţii BT Invest1, din grupul Banca Transilvania, vrea să vândă vineri la bursă un pachet reperzentând 2,5% din acţiunile SIF Moldova (SIF2), titluri evaluate la 15,66 milioane lei (3,53 milioane euro), în funcţie de cea mai recentă cotaţie bursieră.

18 iul, 2013 | Mediafax

Transferul celor 13 milioane de acţiuni va fi intermediat de BT Securities, printr-o vânzare specială la ordin, potrivit unui anunţ transmis de firma de brokeraj Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

BT Asset Management, societate care administrează activele fondului de investiţii, solicită ca tranzacţia să fie efectuată doar în cazul execuţiei integrale al ordinului de vânzare.

La cea mai recentă şedinţă AGA de la SIF Moldova, CNVM a limitat la 5% drepturile de vot pentru "grupul Banca Transilvania" şi firma cehă de brokeraj Wood&Company, care deţin împreună 9,8% din acţiunile societăţii de investiţii, peste pragul legal de deţinere la SIF-uri, de 5%.

Comisia a stabilit că cele două părţi acţionează concertat, având în vedere un deal cu 4,91% din titlurile SIF Moldova realizat la 8 martie, ultima zi în care investitorii care cumpărau acţiuni aveau dreptul să participe la AGA.

Totodată, Comisia a arătat că mai multe persoane grupate în jurul Băncii Transilvania acţionează concertat, printre acestea regăsindu-se preşedintele CA al băncii, Horia Ciorcilă, şi administratorul de investiţii al BT Asset Management şi două dintre fondurile administrate de acesta.

Totodată, CNVM a emis o ordonanţă prin care a dispus ca acţionarii respectivi să îşi reducă participaţia la 5% în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a atestatului.

Acţiunile SIF Moldova au încheiat şedinţa bursieră de joi în scădere cu 0,41%, fiind cotate la preţul de 1,205 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a societăţii de investiţii financiare este de 625,5 milioane lei (17141,1 milioane euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO