Un fond speculativ american a preluat 3,1% din Deutsche Bank

Fondul speculativ american Hudson Executive Capital, condus de fostul director financiar al JP Morgan Chase, a preluat o participaţie de 3,1% în Deutsche Bank şi a anunţat că susţine eforturile directorului general Christian Sewing de redresare a celei mai mari bănci germane, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - joi, 01 nov. 2018, 19:03
Un fond speculativ american a preluat 3,1% din Deutsche Bank

„Salutăm investiţia Hudson Executive în Deutsche Bank. Doug Braunstein şi Hudson Executive au o experienţă bogată în investiţii realizate în companii financiare”, a afirmat Christian Sewing, referindu-se la Doug Braunstein, cel care a înfiinţat Hudson Executive, după ce a fost fostul director financiar al JP Morgan.

„Apreciem încrederea Hudson Executive în capacitatea noastră de a ne realiza obiectivele strategice”, a adăugat directorul general al Deutsche Bank.

În urma preluării participaţiei de 3,1% Hudson Executive Capital devine unul din cei mai mari investitori în Deutsche Bank. Vestea a dus la creşterea acţiunilor Deutsche Bank cu 3,74% la Bursa de la Frankfurt. Anul acesta titlurile au scăzut cu 44%.

Cel mai mare grup bancar din Germania trece printr-o amplă reorganizare după trei ani consecutivi de pierderi, o retrogradare din partea Standard & Poor’s şi ratarea testelor de stres derulate de Rezerva Federală americană.

În perioada iulie-septembrie 2018, Deutsche Bank a înregistrat un profit net de 229 milioane euro, în scădere cu 65% faţă de un rezultat de 649 milioane euro înregistrat în perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, cifra anunţată de Deutsche Bank este superioară estimărilor analiştilor intervievaţi de Reuters car mizau pe un rezultat de 149 milioane euro.

„Ţinem sub control costurile şi avem suficient capital să creştem. Suntem pe cale să fim profitabili în 2018, pentru prima dată după 2014”, a declarat recent Christian Sewing.

Chiar dacă oficialii Deutsche Bank susţin că fac progrese cu restructurarea, cea mai mare bancă germană nu reuşeşte să pună capăt scăderii veniturilor. În trimestrul al treilea, veniturile Deutsche Bank au scăzut cu 9% în ritm anual până la 6,175 miliarde euro. Perioada iulie-septembrie a fost caracterizată printr-o scădere de 15% a veniturilor generate de divizia de tranzacţionare de obligaţiuni şi de o scădere similară a veniturilor divizie de tranzacţionare de acţiuni.

Rezultatele trimestriale ale Deutsche Bank contrastează cu cele afişate de marile bănci americane. De exemplu, Goldman Sachs a anunţat o creştere de 20,5% a profitului net în trimestrul al treilea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Consiliul Concurenţei: Anunţarea unor majorări de preţuri poate încălca Legea Concurenţei
Consiliul Concurenţei: Anunţarea unor majorări de preţuri poate încălca Legea Concurenţei
Consiliul Concurenţei atrage atenţia asociaţiilor profesionale că fiecare companie trebuie să îşi stabilească independent ...
OMS: Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este ”o soluţie de ultimă instanţă”
OMS: Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este ”o soluţie de ultimă instanţă”
Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ''o soluţie de ultimă instanţă'', a declarat marţi directorul ...
Erbaşu: Zona construcţiilor a fost puternic afectată de falimentul City Insurance. 50% din piaţa construcţiilor a apelat la asigurător
Erbaşu: Zona construcţiilor a fost puternic afectată de falimentul City Insurance. 50% din piaţa construcţiilor a apelat ...
Zona construcţiilor a fost puternic afectată de falimentul City Insurance, jumătate din piaţa construcţiilor apelând ...