Un fost director Microsoft a murit în accidentul de avion din Connecticut

Un fost director la Microsoft, Bill Henningsgaard, a murit la vârsta de 54 de ani după ce avionul personal la bordul căruia se afla împreună cu fiul său s-a prăbuşit vineri în apropiere de Aeroportul Tweed, la New Haven, în statul Connecticut, a confirmat familia acestuia, relatează BBC News online.
Economica.net - Dum, 11 aug. 2013, 12:39
Un fost director Microsoft a murit în accidentul de avion din Connecticut

Potrivit BBC, Henningsgaard, un fost director de marketing timp de 14 ani în cadrul Microsoft, se afla la bordul avionului personal împreună cu fiul său Maxwell, în vârstă de 17 ani. El călătorea spre Coasta de Est, pentru a-l ajuta pe fiul său să îşi aleagă un colegiu la care să studieze.

Avionul s-a prăbuşit peste două case, după impact existând temeri că doi copii ar fi putut de asemenea să fi murit. Cele două case din oraşul East Haven au luat foc. Un martor ocular a declarat că o femeie striga că copiii săi erau blocaţi într-una dintre case.

Un reprezentant al pompierilor a confirmat că de la locul accidentului au fost recuperate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, patru cadavre.

Avionul a decolat de pe Aeroportul Teterboro din statul New Jersey.

Henningsgaard a lucrat în cadrul Microsoft în perioada 1988-2002, după care a părărsit gigantul informatic pentru a se dedica unor acţiuni filantropice. O fundaţie de caritate, Social Venture Partners, la crearea căreia a contribuit, i-a adus un omagiu, afirmând că era „cu adevărat dedicat în întregime comunităţii, cu inima, cu mintea şi cu sufletul”.

Avionul, de tip Rockwell International Turbo Commander 690B, s-a prăbuşit vineri la ora locală 11.25 (18.25,ora României), în timp ce se apropia de aeroport, în condiţii de ploaie, potrivit unor oficiali.

Directoarea aeroportului a declarat că pilotul a vorbit cu controlorii de trafic aerian, dar că nu a semnalat că s-ar afla în vreun pericol. „Tot ceea ce ştim este că a ratat aterizarea şi a continuat”, a declarat Lori Hoffman-Soares. „Nu a existat niciun apel de urgenţă, din câte ştim noi”, a adăugat ea.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...