1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Extern

Un grup de cercetători americani a inventat un nou test care poate să detecteze Covid-19 la mai puțin de 24 de ore de la instalarea în corp

O echipă de oameni de știință care lucrează pentru armata americană a inventat un nou test pentru detectarea Covid-19, care ar putea depista persoanele infectate înainte că ele să manifeste vreun simptom și să împrăștie boală mai departe, informează The Guardian.

01 mai, 2020 | The Guardian

Acesta invenție ar putea reprezenta un adevărat salt înainte în combaterea răspândirii virusului, cercetătorii implicați în proiect sperând că aceste teste de sânge să detecteze virusul la mai puțin de 24 de ore de la instalarea lui în corp, adică înainte că oamenii să manifeste simptome și cu câteva zile înainte că să poată să transmită virusul la alte persoane.

Actualele teste pot să detecteze virusul la cinci zile după infectarea unei persoane.

Testul a fost dezvoltat dintr-un proiect susținut de Agenția Militară a Statelor Unite pentru Proiecte Avansate de Cercetare (Darpa), care urmarea inițial diagnosticarea armelor biologice și chimice folosite pentru război. Acest proiect a fost rapid adaptat când a început pandemia de coronavirus, iar noul test este așteptat să primească în mai puțîn de o săptămâna certificarea de la Agenția Statelor Unite pentru Medicamente și Alimente (FDA).

“Invenția acoperă o gaură în privința diagnosticărilor la nivel mondial”, a declarat pentru The Guardian șeful biroului de tehnologie biologică al Darpa, doctorul Brad Ringeisen, din moment ce poate să detecteze infecția atât de repede. Dacă FDA își da acordul, acest test are potențialul să devină un “schimbător de joc absolut”, a mai spus Ringestein.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO