1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Un hacker a furat peste 2 milioane de parole Facebook, Twitter, Gmail şi Yahoo!

Cu ajutorul unei aplicaţii malware de tip keylogger, un hacker a reuşit să fure peste 2 milioane de parole de la utilizatori din 92 de ţări. Printre site-urile afectate se numără Facebook, Twitter, Gmail, Yahoo! si LinkedIn, iar toate site-urile au inştiintat utilizatorii şi au resetat parolele furate, informează hit.ro.

07 dec, 2013 | ECONOMICA.net

Aplicaţiile de tip keylogger înregistrează comenzile tastaturii şi pot astfel identifica şi transmite numele de utilizator şi parole a numeroase conturi către hackerul care le controlează. Atacul a fost unul de anvergura şi a fost descoperit doar odată cu circulaţia parolelor online.

În total, hackerul a reuşit să sustragă peste 1,5 milioane de parole ale unor site-uri, 320.000 de parole de email şi 41.000 de detalii de logare în servere FTP. Unealta malware keylogger folosită a fost bazata pe Pony botnet controller.

Analiza parolelor furate demonstrează că multe dintre ele ar fi putut sa fie "sparte" şi fără keylogger. Un numar mare de parole furate erau fie "1234", fie "password", fie "123456" sau chiar "123456789".

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO